2004-й. Мої спогади

23 Листопада 2011
3206
23 Листопада 2011
12:49

2004-й. Мої спогади

3206
Сьогодні багато хто ділиться спогадами про 2004 рік… От і я вирішила трохи позгадувати...
2004-й. Мої спогади

В 2004-му мені було 15 років, чудова пора юності й дорослішання. В той рік я вперше закохалася, й це було ніжне, дитяче, красиве почуття. В той рік у мене була перша робота (дякую тим, хто до того дотичний!). В 2004-му я дізналася, що життя може приносити такі сюрпризи, яких зовсім не чекаєш, і що безвихідні ситуації існують. Тоді я побувала на Соловецьких островах. В той рік моє волосся стало рудим, яким лишається й нині. В 2004-му був Майдан.

 

І в мене він був таким: о 14.10 мені зателефонувала мама, щоб запитати, чи закінчилися мої уроки в школі й чи збираюсь я їхати додому, бо я тільки вийшла з лікарні. А я в цей час рухалася від Верховної Ради до Європейської площі, про що чесно повідомила мамі. Я йшла на Майдан! Мене, виховану в ДУЖЕ патріотичній родині, переповнювали відчуття причетності до чогось дуже важливого для нашої країни. Я відчувала себе продовжувачкою батьківської справи (вони були причетні до Революції на граніті). Й приносячи новини з Майдану в свою школу, я відчувала себе як мінімум Че Геварою, яким я певною мірою для школи й була, бо була однією з небагатьох, хто принципово і демонстративно прогулювала уроки. На щастя, вчителі моєї школи були дуже розуміючими людьми і зі школи мене не вигнали.

 

Я була на Майдані щодня з 8.30 і до пізнього вечора, я роздавала листівки «Знаю!» й розклеювала ввечері «чорнушні» наклейки проти тодішнього режиму, будучи малою, я намагалася переконувати оточуючих мене людей у правильності й виграшності ідеї Майдану. Я викидала новини й відео в інтернет. Тоді я писала матеріали одразу в декілька видань, бувала в штабах і робила свою газету в школі. Я тоді ДУЖЕ вірила... А вчора ввечері, вибираючи аватарку для Фейсбука, я довго думала, з чим у мене асоціюється 2004 рік, і зрозуміла, що він у мене асоціюється з професією, якою я тоді марила, з журналістикою. В 2004-му я вперше побувала на телебаченні, то був 5 канал, і була зачарована процесом народження новин. Мене захоплювала мужність людей, які творять чесні новини, тому тоді, в 2004-му, в мені вкоренилося переконання, що революцію зробили не політики, а громадські діячі й журналісти. І от якраз в ідеали цієї професії й у її величезний вплив на суспільство і державу я тоді вірила.

 

Минуло 7 років. За цей час я мала честь працювати журналістом у найкращих виданнях України, я свідомо не вступала в Інститут журналістики, а обрала для себе інший фах і, крім того, попрощалася з професією журналіста (сподіваюся) назавжди. Я не буду кидатися голосними фразами про те, що я розчарувалася чи ще щось. Я просто більше не хочу цим займатися.

 

Мені саме сьогодні глибоко плювати, що там у Межигір'ї. Сьогодні я з сумом погоджуюся з тим, що: «Нам нужна эволюция. Революция не решает ни одной проблемы, но рождает новые». Нам потрібна еволюція ідеї - в їхню реалізацію в стратегії дій; нам потрібна еволюція навичок і знань - у професіоналізм; нам потрібна еволюція гарних і позитивних думок - у моральні засади та імперативи; нам потрібна еволюція сліпої любові - в національну ідею. Бо якщо кожен із нас не почне еволюціонувати сам у собі, то всім нам і нашій країні буде банальний «фєньовий» піпець!

 

Фото - www.chasipodii.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Радослава Чекмишева, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3206
Теги:
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Meesha
4540 дн. тому
Откровенно говоря - переход из оранжевых зомби в грантоеды - не такой уж прогресс.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду