У США представили документальний фільм про Анну Політковську (+ВІДЕО)

19 Листопада 2011
10804
19 Листопада 2011
13:04

У США представили документальний фільм про Анну Політковську (+ВІДЕО)

10804
У США представили документальний фільм про Анну Політковську (+ВІДЕО)

У Вашингтоні представили документальний фільм про Політковську «Гіркий смак свободи», повідомляє «Радіо Свобода».

 

Нагадаємо, цій кртині російська документалістка Марина Голдовська готувала протягом 20-ти років. Його світова прем`єра відбулася у березні 2011 року у Стокгольмі. спіпродюсером вситсупив Шведський журналіст і документаліст Мальком Дікселіус.

 

«Вони почали товаришувати, коли Політковська ще була студенткою журфаку, а Голдовська – викладачем Московського університету. Дружба увірвалася, коли Анну вбили, але вона продовжується у фільмі "Гіркий смак свободи", в якому Голдовська представляє глядачеві людину, жінку, маму, господиню, подружку – різні боки складної, унікальної людини, якою була Анна Політковська», - зазначають журналісти «Радіо Свобода», які бачили фільм одними з найперших.

 

«Я вирішила зробити фільм про людину, яку ми втратили. Я вважаю, це було правильним рішенням, цей фільм тепер може довго жити. Фільм про нинішню політичну ситуацію дуже швидко замінить інший фільм про іншу політичну ситуацію. А цей фільм буде нам завжди нагадувати про те, кого ми втратили і що вона нам дала», - коментує Анна Голдовська. 

 

 

 

Фрагмент фільму 

 

Фрагмент фільму

 

 

Фрагмент фільму

 

Очікується, що у грудні цього року презентація фільму відбудеться у Москві.

 

Оглядач «Новой газеты» Ганна Політковська була вбита 7 жовтня 2006 року в під'їзді будинку на вулиці Лісовій у Москві. Її тіло з вогнепальними пораненнями виявила в ліфті сусідка, поряд знайдено пістолет Макарова і чотири гільзи. Прокуратура Москви порушила кримінальну справу за статтею «вбивство». Замовників убивства і досі не виявлено.

 

«Детектор медіа»

 

Відео - www.radiosvoboda.orgwww.svobodanews.ru 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10804
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду