detector.media
19.11.2011 13:04
У США представили документальний фільм про Анну Політковську (+ВІДЕО)

У Вашингтоні представили документальний фільм про Політковську «Гіркий смак свободи», повідомляє «Радіо Свобода».

 

Нагадаємо, цій кртині російська документалістка Марина Голдовська готувала протягом 20-ти років. Його світова прем`єра відбулася у березні 2011 року у Стокгольмі. спіпродюсером вситсупив Шведський журналіст і документаліст Мальком Дікселіус.

 

«Вони почали товаришувати, коли Політковська ще була студенткою журфаку, а Голдовська – викладачем Московського університету. Дружба увірвалася, коли Анну вбили, але вона продовжується у фільмі "Гіркий смак свободи", в якому Голдовська представляє глядачеві людину, жінку, маму, господиню, подружку – різні боки складної, унікальної людини, якою була Анна Політковська», - зазначають журналісти «Радіо Свобода», які бачили фільм одними з найперших.

 

«Я вирішила зробити фільм про людину, яку ми втратили. Я вважаю, це було правильним рішенням, цей фільм тепер може довго жити. Фільм про нинішню політичну ситуацію дуже швидко замінить інший фільм про іншу політичну ситуацію. А цей фільм буде нам завжди нагадувати про те, кого ми втратили і що вона нам дала», - коментує Анна Голдовська. 

 

 

 

Фрагмент фільму 

 

Фрагмент фільму

 

 

Фрагмент фільму

 

Очікується, що у грудні цього року презентація фільму відбудеться у Москві.

 

Оглядач «Новой газеты» Ганна Політковська була вбита 7 жовтня 2006 року в під'їзді будинку на вулиці Лісовій у Москві. Її тіло з вогнепальними пораненнями виявила в ліфті сусідка, поряд знайдено пістолет Макарова і чотири гільзи. Прокуратура Москви порушила кримінальну справу за статтею «вбивство». Замовників убивства і досі не виявлено.

 

«Детектор медіа»

 

Відео - www.radiosvoboda.orgwww.svobodanews.ru 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY