У справі про вбивство Політковської – нова фабула звинувачення

3 Вересня 2011
19604
3 Вересня 2011
14:03

У справі про вбивство Політковської – нова фабула звинувачення

19604
У справі про вбивство Політковської – нова фабула звинувачення
В якості учасників вбивства оглядача «Новой газеты» і правозахисниці Ганни Политковської фігурують нові імена. Згідно новій фабулі звинувачення,   організатором убийвтва журналістки виступав чеченський підприємець Лом-Алі Гайтукаєв, який нині відбуває 15-річний термін за замах на вбивство в Україні в 2006 р. Про це з посиланням на газету «КоммерсантЪ» повідомляє УНІАН. За даними слідства, доручення учасникам групи, створеної для вбивства Політковської, Гайтукаєв віддавав через стільниковий зв`язок із СІЗО.

Як пише «КоммерсантЪ», частково підставою для такої версії стали свідчення колишнього начальника відділення оперативно-пошукового управління ГУВС Москви Дмитро Павлюченкова. Раніше він уклав досудову угоду із слідством і дав докладні свідчення. За це За екс-міліціонеру, якого раніше слідство розглядало у якості організатора вбивства, висунули легше звинувачення.
 
За даними «Комерсанта», в рамках досудової угоди Павлюченков назвав і ім`я можливого замовника вбивства Ганни Політковської, який нині перебуває за межами РФ. Газета зауважує, що Гайтукаєв «не з тих людей, які розмовляють із слідством», тому свідчення Павлюченкова на замовника він не підтвердить.
 
Як повідомляла ТК, раніше, 31 травня в Чечні був затриманий Рустам Махмудов, якого слідство вважає виконавцем убивства Політковської. 
 

Оглядач «Новой газеты» Ганна Політковська була вбита 7 жовтня 2006 року в під'їзді будинку на вулиці Лісовій у Москві. Її тіло з вогнепальними пораненнями виявила в ліфті сусідка, поряд знайдено пістолет Макарова і чотири гільзи. Прокуратура Москви порушила кримінальну справу за статтею «вбивство».

 

Нагадаємо, Московський окружний військовий суд виніс виправдувальний вирок усім чотирьом обвинуваченим у справі про вбивство Ганни Політковської - Павлу Рягузову, Сергію Хаджікурбанову і братам Джабраїлу та Ібрагиму Махмудовим.

 

У березні 2009 Генеральна прокуратура Російської Федерації оскаржила вирок у справі про вбивство журналістки.
 
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19604
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду