Прокуратура перевіряє законність приватизації будівлі «А-ба-ба-га-ла-ма-ги»

14 Листопада 2011
8230
14 Листопада 2011
20:09

Прокуратура перевіряє законність приватизації будівлі «А-ба-ба-га-ла-ма-ги»

8230
А міліція порушила кримінальну справу за фактом умисного пошкодження будівлі
Прокуратура перевіряє законність приватизації будівлі «А-ба-ба-га-ла-ма-ги»

Прокуратура міста Києва організувала перевірку щодо законності приватизації приміщень в будинку №1/2 а на вул. Басейній, в якому розташовані Муніципальна академічна чоловіча хорова Капела ім. Л. М. Ревуцького та дитяче видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га». Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

 

Перевірка організована за дорученням прокурора міста Києва Анатолія Мельника. До неї залучені Головне управління комунальної власності міста Києва та Головне управлінні охорони культурної спадщини Києва.

 

Крім того, Печерським РУ ГУ МВС України в м. Києві порушено кримінальну справу за фактом умисного пошкодження ТОВ «Тригліф» зазначеної нежитлової будівлі, що перебуває на балансі КП «Київжитлоспецексплуатація», в результаті чого заподіяно шкоду київській громаді на суму понад 153 тис. грн. (ч. 1 ст.194 КК України).

 

Нагадаємо, зранку 8 листопада директор видавництва Іван Малкович заявив про рейдерську атаку на приміщення видавництва на вул. Басейній, 1/2-а. Прес-служба міліції повідомила, що власник підвального приміщення, яке знаходиться в цій будівлі, вирішив зробити ремонт власної стелі. Через це в нього виник конфлікт з керівниками видавництва та Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Ревуцького, яка також розташована в цій будівлі.

 

Ремонтні роботи здійснювало ТОВ «Тригліф». Представники «Тригліфу» увірвалися крізь прорізану у підлозі діру розміром у 3 метри до приміщення капели ім. Л. Ревуцького, чим перетворили пам'ятку, занесену до «Зводу пам'яток історії та культури України», на аварійну будівлю.

 

8 листопада на вимогу правоохоронних органів ремонтні роботи в будівлі «А-ба-ба-га-ла-ма-ги» було припинено.

 

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв доручив Олександру Попову розібратися із ситуацією довкола «А-ба-ба-га-ла-ма-ги».

 

Президент Віктор Янукович назвав захоплення «А-ба-ба-га-ла-ма-ги» кричущим випадком.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8230
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
HYHC
4568 дн. тому
Я з Донецька извените може не по адресу но меня волнует бендерщина а особо {свобода} .Яне знаю хто их спонсирует .Но можно понять почему не развивается Украина . Демонстрации и так далее..Невыгодно Америке иЗападной Европе Вкладывать в Нашу Економику Деньги . нашу.страну .делают бедной.... Я думаю скоро политики об етом пожалеют...но{ свобода} ето не образованный в политике и в финансе приведет к коллапссу..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду