detector.media
14.11.2011 20:09
Прокуратура перевіряє законність приватизації будівлі «А-ба-ба-га-ла-ма-ги»
А міліція порушила кримінальну справу за фактом умисного пошкодження будівлі

Прокуратура міста Києва організувала перевірку щодо законності приватизації приміщень в будинку №1/2 а на вул. Басейній, в якому розташовані Муніципальна академічна чоловіча хорова Капела ім. Л. М. Ревуцького та дитяче видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га». Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

 

Перевірка організована за дорученням прокурора міста Києва Анатолія Мельника. До неї залучені Головне управління комунальної власності міста Києва та Головне управлінні охорони культурної спадщини Києва.

 

Крім того, Печерським РУ ГУ МВС України в м. Києві порушено кримінальну справу за фактом умисного пошкодження ТОВ «Тригліф» зазначеної нежитлової будівлі, що перебуває на балансі КП «Київжитлоспецексплуатація», в результаті чого заподіяно шкоду київській громаді на суму понад 153 тис. грн. (ч. 1 ст.194 КК України).

 

Нагадаємо, зранку 8 листопада директор видавництва Іван Малкович заявив про рейдерську атаку на приміщення видавництва на вул. Басейній, 1/2-а. Прес-служба міліції повідомила, що власник підвального приміщення, яке знаходиться в цій будівлі, вирішив зробити ремонт власної стелі. Через це в нього виник конфлікт з керівниками видавництва та Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Ревуцького, яка також розташована в цій будівлі.

 

Ремонтні роботи здійснювало ТОВ «Тригліф». Представники «Тригліфу» увірвалися крізь прорізану у підлозі діру розміром у 3 метри до приміщення капели ім. Л. Ревуцького, чим перетворили пам'ятку, занесену до «Зводу пам'яток історії та культури України», на аварійну будівлю.

 

8 листопада на вимогу правоохоронних органів ремонтні роботи в будівлі «А-ба-ба-га-ла-ма-ги» було припинено.

 

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв доручив Олександру Попову розібратися із ситуацією довкола «А-ба-ба-га-ла-ма-ги».

 

Президент Віктор Янукович назвав захоплення «А-ба-ба-га-ла-ма-ги» кричущим випадком.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY