Малкович заявляє про рейдерське захоплення «А-ба-ба-га-ла-ма-ги»

8 Листопада 2011
5391
8 Листопада 2011
11:47

Малкович заявляє про рейдерське захоплення «А-ба-ба-га-ла-ма-ги»

5391
Малкович заявляє про рейдерське захоплення «А-ба-ба-га-ла-ма-ги»

Директор «А-ба-ба-га-ла-ма-ги» Іван Малкович заявляє про рейдерську атаку на приміщення видавництва. Про це він повідомив «Українській правді».

 

Видавництво, а також  Державна академічна чоловіча хорова капела України ім. Ревуцького розташовані  по вулиці Басейна, 1/2 А.

 

Як повідомив «Детектор медіа» начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС у місті Києві Володимир Поліщук, до міліції надійшов виклик від цих організацій про те, що там проводяться незрозумілі будівельні роботи.

 

За його словами, власник підвального приміщення, яке знаходиться в цій будівлі, вирішив зробити ремонт власної стелі. «Вони намагалися робити ремонт, оскільки у них є припис про те, що приміщення перебуває в аварійному стані. Однак це питання вони не погодили з власниками приміщення над ними (хорова капела та видавництво). І тепер між ними виникли суперечності. Зараз там перебуває  представник Київської міської державної адміністрації, представники управління з техногенних катастроф», - сказав він.

 

Тим часом на сайті голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця з'явився його коментар щодо цих подій.

 

«В капелі ім. Л. Ревуцького давно підозрювали, що руйнація приміщення пов'язана зі спробою однієї з бізнес-структур, яка є власником частини будинку, захопити додаткову частину простору для себе», -  заявив пан Бригинець.

За його словами, ще 20 серпня 2011 року представники ТОВ «Трігліф» увірвалися крізь незаконно прорізану у підлозі діру розміром у 3 метри до приміщення капели ім. Л. Ревуцького, чим перетворили пам'ятку, занесену до «Зводу пам'яток історії та культури України», на аварійну будівлю. За цією інформацією, капела сподівалася на вирішення проблеми мирним шляхом і звернулася до влади (в комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА) з проханням внести корективи до протоколу «Про технічний стан та умови подальшої експлуатації будинку на вул. Басейна, 1/2 А в Печерському районі міста Києва» у зв'язку з важливою інформацією. 

 

Таким чином, пан Бригинець зазначає, що висновки КМДА з обстеження будівлі-пам'ятки капели ім. Л. Ревуцького призвели до того, що капелу виселяють.

 

«Підставою для проведення протиаварійних робіт із заміни перекриття між антресольним та другим поверхом є акт КП "Київспецжитлоексплуатація" Будівельної лабораторії, в якому немає ні натяку на аварійність саме цього перекриття. А також технічний висновок про стан конструкцій, наданий НДІ "Проектреконструкція", що не містить жодних розрахунків, цифр, коефіцієнтів, необхідних для визначення аварійності приміщення. У ньому містяться лише загальні фрази про погіршення стану міжповерхового дерев'яного перекриття між антрисоллю і другим поверхом на підставі візуального обстеження» - повідомляє прес-служба депутата Київради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5391
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду