«Свобода» готова судитися з Томенком через інтерв’ю «Газеті по-українськи»

25 Жовтня 2011
9411
25 Жовтня 2011
17:58

«Свобода» готова судитися з Томенком через інтерв’ю «Газеті по-українськи»

9411
«Свобода» готова судитися з Томенком через інтерв’ю «Газеті по-українськи»

Всеукраїнське об'єднання «Свобода» готове подавати до суду на віце-спікера Миколу Томенка через його інтерв'ю «Газеті по-українськи». Про це йдеться у заяві об'єднання.

 

За інформацією «Свободи», 21 жовтня 2011 року у «Газеті по-українськи» втийшло інтерв'ю під назвою «Януковича переконують, що він прийшов на 15 років», у якому, відповідаючи на запитання про потребу об'єднання зусиль опозиції, Микола Томенко «звинуватив свободівців, які "при владі в місцевих радах трьох західних областей"» у співпраці із центральною владою. А також у «Свободі» вважають наклепом і такі його слова: «Народ у Львові, Тернополі, Франківську бачить, як вони з "регіонами" ділять аптеки чи магазини, займаються іншим комунальним бізнесом. Треба відповідати за це».

 

«Звісно, жодного факту співпраці свободівців у місцевих радах із Партією регіонів, жодного прикладу участі "Свободи" у "дерибані" комунальної власності Томенко навести не спромігся. Бо таких фактів не існує в природі. Ні на Заході України, ні будь-де взагалі. Отже, для кожної притомної людини очевидно, що випад віце-спікера Томенка проти "Свободи" - наклеп і провокація. А за свої слова високопоставленому чиновнику дійсно треба відповідати. Ми вимагаємо від заступника голови ВРУ Миколи Томенка негайно вибачитися за ці безпідставні наклепи», - йдеться у заяві організації.

 

Також «Свобода» вважає, що їхній «партнер по Комітету опору диктатурі», партія «Батьківщина», має відмежуватися від цих звинувачень.

 

«Обґрунтована критика є, безперечно, обов'язковою ознакою політичної боротьби у цивілізованому суспільстві. Але безсовісна брехня і провокації - це вже з арсеналу махрового совєцького агітпропу. Очевидно, випускникам кафедри історії КПСС і комсомольським вожакам така метода в'їлася в мозок незгладимими рубцями», - заявляє «Свобода».

 

Микола Томенко сьогодні перебуває з робочою поїздкою у Хмельницькому. «Детектор медіа» звернулась за коментарем до його прес-секретаря і чекає на відповідь.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9411
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
pym
4588 дн. тому
Томенко не пощастило тільки в одному - місцеві ради західних регіонів мають лише по 2-3 депутата від Партії регіонів. Свободівців там 40-50. Тому спільні рішення-голосування-якась співпраця це повна туфта)) Свобода дерибанить сама по собі!
Кузьма
4589 дн. тому
На Заході всі чудово знають і бачать, що сказане Томенком - правда. І спільні голосування в радах, і дерибан. Просто ніхто не наважується сказати про це вголос, а Томенко наважився. Ну то й молодець!
Игорь
4589 дн. тому
У нас ведь "СВОБОДА СЛОВА", за которую ВО "СВОБОДА" так срывает горло. Что всё, не понравилась им такая "свобода слова"? Для них "свобода слова" - это термин, который соответствует исключительно ихним интересам. Вот пусть посмотрят, каково, когда тебя поливают грязью!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду