Російський «Клуб телепреси» визначив події та антиподії телесезону 2010/2011

14 Жовтня 2011
9954
14 Жовтня 2011
12:37

Російський «Клуб телепреси» визначив події та антиподії телесезону 2010/2011

9954
Російський «Клуб телепреси» визначив події та антиподії телесезону 2010/2011

Російський «Клуб телепреси», що об'єднує журналістів з 12 російських ЗМІ, які висвітлюють тему телебачення в пресі, на радіо та в інтернеті, вдесяте визначили лауреатів своєї премії. Про це пише російська газета «Коммерсантъ».

 

«Подією сезону-2010/2011» стали програми та міжпрограмні проекти телеканалу «Дождь» («Конституция на "Дожде"», «Дзядко-3», «Здесь и сейчас», «Люди, которые изменили мир») - «За енергію прямого ефіру та естетику нових комунікацій, що об'єднали миттєвість телевізійного видовища, безпосередність радіо та інтерактивність інтернету».

 

Позаекранною подією визнана промова Леоніда Парфьонова на врученні премії Влада Лістьєва - «За публічну оцінку того, про що на телебаченні мовчать».

 

У номінації «Програма сезону» одноголосним рішенням найкращою стала программа «Центральное телевидение» з Вадимом Такменьовим (НТВ). У номінації «Персона року» переможець названий не був.

 

Крім цього, спеціальними призами «Клубу телепреси» були відзначені цикл Олександра Архангельського «Отдел» («Культура») - «За глибоку увагу до героїв не нашого часу, до окремої людини як классу», документальні фільми Олексія Пивоварова «Брест. Крепостные герои», «Вторая ударная. Преданная армия Власова» (НТВ) - «За професійну подачу матеріалу, авторський почерк і слідування історичній правді», проект «Гражданин Поэт» - «За можливість без "великого телебачення" зберегти в собі Поета і залишитися справжнім Громадянином».

 

Також спеціальний приз отримав і генеральний директор телеканалу «Культура» Сергій Шумаков - «За перевтілення "Культури", яка вписує історію людей і подій у сучасність».

 

Анти подією телесезону стали «Програми спеціального призначення» - «Дело в кепке» і «Неправое дело» на НТВ, «Шлейф» Аркадія Мамонтова на «России 1», а також замовчування актуальних подій, пересмикування фактів в ефірі інформаційних програм державних телеканалів. До антиподій зараховане і чергове пере форматування «Пятого канала» і «зникнення з його ефіру дискусійних форматів для мислячої аудиторії».

 

Нагадаємо, що в Україні переможцем премії «Фаворит телепреси-2011», яку вручили на святкуванні 10-річчя «Детектор медіа», став проект «Республіка з Анною Безулик» (5 канал). Друге місце дісталося програмі «Вечір з Миколою Княжицьким» (ТВі), третє - шоу «Голос країни» («1+1»).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9954
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду