detector.media
14.10.2011 12:37
Російський «Клуб телепреси» визначив події та антиподії телесезону 2010/2011

Російський «Клуб телепреси», що об'єднує журналістів з 12 російських ЗМІ, які висвітлюють тему телебачення в пресі, на радіо та в інтернеті, вдесяте визначили лауреатів своєї премії. Про це пише російська газета «Коммерсантъ».

 

«Подією сезону-2010/2011» стали програми та міжпрограмні проекти телеканалу «Дождь» («Конституция на "Дожде"», «Дзядко-3», «Здесь и сейчас», «Люди, которые изменили мир») - «За енергію прямого ефіру та естетику нових комунікацій, що об'єднали миттєвість телевізійного видовища, безпосередність радіо та інтерактивність інтернету».

 

Позаекранною подією визнана промова Леоніда Парфьонова на врученні премії Влада Лістьєва - «За публічну оцінку того, про що на телебаченні мовчать».

 

У номінації «Програма сезону» одноголосним рішенням найкращою стала программа «Центральное телевидение» з Вадимом Такменьовим (НТВ). У номінації «Персона року» переможець названий не був.

 

Крім цього, спеціальними призами «Клубу телепреси» були відзначені цикл Олександра Архангельського «Отдел» («Культура») - «За глибоку увагу до героїв не нашого часу, до окремої людини як классу», документальні фільми Олексія Пивоварова «Брест. Крепостные герои», «Вторая ударная. Преданная армия Власова» (НТВ) - «За професійну подачу матеріалу, авторський почерк і слідування історичній правді», проект «Гражданин Поэт» - «За можливість без "великого телебачення" зберегти в собі Поета і залишитися справжнім Громадянином».

 

Також спеціальний приз отримав і генеральний директор телеканалу «Культура» Сергій Шумаков - «За перевтілення "Культури", яка вписує історію людей і подій у сучасність».

 

Анти подією телесезону стали «Програми спеціального призначення» - «Дело в кепке» і «Неправое дело» на НТВ, «Шлейф» Аркадія Мамонтова на «России 1», а також замовчування актуальних подій, пересмикування фактів в ефірі інформаційних програм державних телеканалів. До антиподій зараховане і чергове пере форматування «Пятого канала» і «зникнення з його ефіру дискусійних форматів для мислячої аудиторії».

 

Нагадаємо, що в Україні переможцем премії «Фаворит телепреси-2011», яку вручили на святкуванні 10-річчя «Детектор медіа», став проект «Республіка з Анною Безулик» (5 канал). Друге місце дісталося програмі «Вечір з Миколою Княжицьким» (ТВі), третє - шоу «Голос країни» («1+1»).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY