Парламент не схотів обмежувати рекламу ліків

6 Жовтня 2011
14108
6 Жовтня 2011
18:11

Парламент не схотів обмежувати рекламу ліків

14108
Симоненко хотів залишити рекламу ліків тільки у спецвиданнях, медичних закладах і аптеках
Парламент не схотів обмежувати рекламу ліків

6 жовтня Верховна Рада відхилила законопроект № 8065 щодо обмеження реклами лікарських засобів. Зо документ, внесений народним депутатом Петром Симоненком (про внесення змін до статті 21 Закону «Про рекламу») проголосували всього 60 народних депутатів.

 

Проект передбачав обмеження реклами лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації спеціалізованими виданнями та внутрішньою рекламою в медичних установах і аптеках.

 

Автор пропонував статтю 21 викласти у такій редакції: «Реклама лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації може здійснюватися тільки у відповідних спеціалізованих виданнях, призначених для медичних установ та лікарів, або шляхом розміщення внутрішньої реклами у закладах охорони здоров'я, аптечних закладах, а також розповсюджуватися на семінарах, конференціях, симпозіумах з медичної тематики».

 

Як писала «Детектор медіа», профільний комітет з питань свободи слова та інформації відхилив законопроект Петра Симоненка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14108
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду