Петро Симоненко хоче обмежити рекламу ліків

4 Лютого 2011
20179
4 Лютого 2011
14:07

Петро Симоненко хоче обмежити рекламу ліків

20179
Петро Симоненко хоче обмежити рекламу ліків

3 лютого у Верховній Раді зареєстровано проект закону № 8065 про внесення зміни до статті 21 Закону України «Про рекламу» щодо обмеження реклами лікарських засобів. Автор документу - народний депутат Петро Симоненко (фракція КПУ).

 

Документ передбачає обмеження реклами лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації спеціалізованими виданнями та внутрішньою рекламою в медичних установах і аптеках.

 

«У наш час засобами масової інформації здійснюється на громадян безконтрольний психологічний тиск, нав'язаний рекламою лікарських засобів, які начебто повинні допомагати при лікуванні від усіх захворювань, у тому числі і тяжких. Вищезазначена реклама викликає у людей впевненість, що лікарі їм не потрібні», - йдеться у пояснювальній записці проекту.

 

Автор пропонує статтю 21 викласти у такій редакції: «Реклама лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації може здійснюватися тільки у відповідних спеціалізованих виданнях, призначених для медичних установ та лікарів, або шляхом розміщення внутрішньої реклами у закладах охорони здоров'я, аптечних закладах, а також розповсюджуватися на семінарах, конференціях, симпозіумах з медичної тематики».

 

Нагадаємо, що Верховна Рада вже розглядає законопроект, який передбачає заборону реклами ліків в Україні. Документ пропонує, з-поміж іншого, встановити повну заборону реклами лікарських засобів, дозволивши рекламу лише медичних виробів та медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації. 21 грудня парламент підтримав у першому читанні відповідний законопроект № 7007 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів у сфері охорони здоров'я (щодо посилення контролю за обігом лікарських засобів, харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок)».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20179
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду