Верховна Рада відхилила «антикризовий» проект через неактуальність

4 Жовтня 2011
10924
4 Жовтня 2011
14:44

Верховна Рада відхилила «антикризовий» проект через неактуальність

10924
Верховна Рада відхилила «антикризовий» проект через неактуальність

Народні депутати 4 жовтня відхилили законопроект № 5096 «Про внесення змін до ст. 31 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні, зареєстрований ще 2009 року. За цей документ проголосував усього 61 депутат.

 

Думки авторів законопроекту щодо його ухвалення розділилися. Юрій Кармазін наполягав на його підтримці, а Олена Бондаренко та Володимир Ландік запропонували відхилити.

 

Нагадаємо, раніше парламентський комітет відхилив проект про зменшення впливу світової економічної кризи на ТРО.

 

Законопроект зобов'язував Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення переглянути рішення про анулювання ліцензій на мовлення телерадіоорганізацій, термін дії яких закінчився в 2009 році і які з причин неплатоспроможності у зв'язку з фінансово-економічною кризою не мали змоги сплатити суму ліцензійного збору в повному обсязі у встановлені чинним законодавством терміни та поновити дію вказаних ліцензій з відстроченням або розстроченням сплати суми ліцензійного збору.

 

Проект розроблено з метою зменшення впливу кризи на електронні ЗМІ,  збереження мережі українських незалежних телерадіоорганізацій, «розвитку культурно-інформаційного простору  та забезпечення реалізації конституційного права громадян України на отримання інформації через телерадіомовлення».

 

Поштовхом до реєстрації проекту була ситуація, яка склалася з радіо «Мелодія». Радіо через неспроможність сплатити підвищений у кілька разів ліцензійний збір 2009 року практично втратило частину своєї мережі. Нацрада анулювала ліцензію радіо «Мелодія» саме за несплату ліцензійного збору.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10924
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду