detector.media
27.09.2011 11:59
Провайдер: Харківські канали самі відімкнули себе від ефіру

Провайдер «Українські цифрові комунікації» готовий у будь-який момент включити сигнал харківських телекомпаній «Фора» та «Право А/ТВК» і надати його в ефір. Мовлення начебто було припинене за ініціативою керівництва самих каналів. Про це 26 вересня у прес-центрі STATUS QUO заявив директор компанії УЦК Максим Цзян, повідомляє УНІАН.

 

«Керівництво телеканалів «Фора» і «Право А/ТВК» самостійно відключило їх мовлення і тепер прикривається чесними іменами провайдерів, щоб під галас про свободу слова приховати внутрішні фінансові проблеми, створені з їхнього боку», - заявив Максим Цзян.

 

За його словами, за останній час це вже не перша ситуація з припиненням роботи медіапроектів, «пов'язаних з ім'ям однієї і тієї ж людини» (окрім ТК «Фора» і А/ТВК, віднедавна в ефір не виходить АТН; всі три проекти пов'язують з харківським екс-губернатором Арсеном Аваковим).

 

Пан Цзян сказав, що в УЦК готові забезпечувати передачу сигналів з каналів «Фора» і А/ТВК, але «керівники каналів, заявляючи про тиск на свободу слова, поки не виступали з конкретними ініціативами про відновлення співпраці».

 

«Логіка підказує мені ймовірні мотиви, які могли б спонукати їх до відключення сигналів. Із цього приводу я сьогодні-завтра планую звернутися до міської прокуратури», - повідомив він.

 

Нагадаємо, харківський телеканал АТН («Агентство Телевидения Новости») звинувачує міського голову Геннадія Кернеса у «безпрецедентному тиску» та підозрює його у зловживанні службовим становищем, яке призвело до позбавлення каналу можливості виходити в ефір. Зокрема, АТН заявляє, що Геннадій Кернес чинить тиск на Харківську санітарно-епідеміологічну станцію, Харківський ОРТПЦ, провайдер «Датагруп» і «Велком. Телеком». Окрім АТН, було припинене мовлення телеканалів «Фора» і «А/ТВК», які транслювали новини АТН.

 

У свою чергу, Харківська СЕС заявила, що ніякого тиску на органи державного санітарно-епідеміологічного нагляду і, зокрема, на Харківську міську СЕС Геннадій Кернес не чинить.

 

Сам Геннадій Кернес просить Комітет з питань свободи слова та інформації вивчити ситуацію з вимкненням харківських каналів та заперечує тиск зі свого боку. Раніше пан Кернес пояснював заяви АТН тим, що телекомпанія таким чином виконує політичне замовлення та називав цю ситуацію бізнес-історією.

 

Тим часом громадські організації закликають віце-прем'єр-міністра - міністра інфраструктури Бориса Колеснікова просять перевірити дії Харківського ОРТПЦ у ситуації з вимкненням каналів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY