Заступник голови Місії Посольства США в Україні привітав «Детектор медіа» з 10-річчям

21 Вересня 2011
8299
21 Вересня 2011
15:11

Заступник голови Місії Посольства США в Україні привітав «Детектор медіа» з 10-річчям

8299
Заступник голови Місії Посольства США в Україні привітав «Детектор медіа» з 10-річчям

Заступник голови Місії Посольства США в Україні Ерік Шульц привітав «Детектор медіа» з ювілеєм - 10-річчям від дня заснування.

 

Він зауважив, що Посольство США та USAID пишаються тим, що надають технічну і фінансову підтримку, яка «допомогла зробити «Детектор медіа» одним з провідних інститутів медіа-сектору в Україні та одним з найвпливовіших голосів на користь подальшого реформування та вдосконалення цієї галузі».

 

Наводимо текст привітання пана Шульца:

 

Десять років тому, за підтримки Уряду США, яка надавалася Посольством США в Україні та Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), розпочав свою роботу сайт «Детектор медіа», який швидко став унікальним джерелом новин та інформації в українському медіа-просторі. «Детектор медіа» була першопрохідцем у сфері моніторингу, аналізу і критичного огляду новинних програм українського телебачення. У той час цього не робив ніхто, тож засновник і редактор сайту Наталія Лигачова та її команда швидко набули репутації незалежних та об'єктивних медіа-критиків.

 

Сьогодні «Детектор медіа» є однією з найстаріших та найшанованіших незалежних медіа-організацій в Україні. Те, що вона і досі живе та зберігає актуальну роль у сфері телевізійного молення, яка суттєво змінилася за останні десять років, є свідченням професіоналізму пані Лигачової, її наполегливості та непохитної відданості своїй меті - зробити так, щоб у складному середовищі, повному різних звуків, які часто-густо створюють справжню какофонію, лунав голос об'єктивної та збалансованої критики. 

 

Посольство США та USAID пишаються тим, що надають технічну і фінансову підтримку, яка допомогла зробити «Детектор медіа» одним з провідних інститутів меіа-сектору в Україні та одним з найвпливовіших голосів на користь подальшого реформування та вдосконалення цієї галузі. Ми переконані в тому, що діяльність «Детектор медіа» з підвищення медіа-грамотності громадян України сприяє зростанню попиту на збалансоване, об'єктивне та якісне висвітлення новин. У кінцевому рахунку, ця праця також допомагає формуванню спільноти виборців, які є більш інформовані, налаштовані ставити питання, вести дискусію та висувати вимоги - а це є неодмінним елементом демократичного процесу. Маємо надію, що наше партнерство з «Детектор медіаю» триватиме, і що ми зможемо і далі спостерігаи, як пані Лигачова та її колеги вестимуть український медіа-сектор до нових звитяг.

 

 

 

 

Нагадаємо, також «Детектор медіа» привітали президент України Віктор Янукович і його радник Ганна Герман, голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович, члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

 

У першому ряді: Ірина Бекешкіна (Фонд "Демократичні ініціативи"), Ерік Шульц, Джеймс Вульф, прес-аташе посольства США.

 

Фото Павла Довганя

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8299
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду