detector.media
21.09.2011 15:11
Заступник голови Місії Посольства США в Україні привітав «Детектор медіа» з 10-річчям

Заступник голови Місії Посольства США в Україні Ерік Шульц привітав «Детектор медіа» з ювілеєм - 10-річчям від дня заснування.

 

Він зауважив, що Посольство США та USAID пишаються тим, що надають технічну і фінансову підтримку, яка «допомогла зробити «Детектор медіа» одним з провідних інститутів медіа-сектору в Україні та одним з найвпливовіших голосів на користь подальшого реформування та вдосконалення цієї галузі».

 

Наводимо текст привітання пана Шульца:

 

Десять років тому, за підтримки Уряду США, яка надавалася Посольством США в Україні та Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), розпочав свою роботу сайт «Детектор медіа», який швидко став унікальним джерелом новин та інформації в українському медіа-просторі. «Детектор медіа» була першопрохідцем у сфері моніторингу, аналізу і критичного огляду новинних програм українського телебачення. У той час цього не робив ніхто, тож засновник і редактор сайту Наталія Лигачова та її команда швидко набули репутації незалежних та об'єктивних медіа-критиків.

 

Сьогодні «Детектор медіа» є однією з найстаріших та найшанованіших незалежних медіа-організацій в Україні. Те, що вона і досі живе та зберігає актуальну роль у сфері телевізійного молення, яка суттєво змінилася за останні десять років, є свідченням професіоналізму пані Лигачової, її наполегливості та непохитної відданості своїй меті - зробити так, щоб у складному середовищі, повному різних звуків, які часто-густо створюють справжню какофонію, лунав голос об'єктивної та збалансованої критики. 

 

Посольство США та USAID пишаються тим, що надають технічну і фінансову підтримку, яка допомогла зробити «Детектор медіа» одним з провідних інститутів меіа-сектору в Україні та одним з найвпливовіших голосів на користь подальшого реформування та вдосконалення цієї галузі. Ми переконані в тому, що діяльність «Детектор медіа» з підвищення медіа-грамотності громадян України сприяє зростанню попиту на збалансоване, об'єктивне та якісне висвітлення новин. У кінцевому рахунку, ця праця також допомагає формуванню спільноти виборців, які є більш інформовані, налаштовані ставити питання, вести дискусію та висувати вимоги - а це є неодмінним елементом демократичного процесу. Маємо надію, що наше партнерство з «Детектор медіаю» триватиме, і що ми зможемо і далі спостерігаи, як пані Лигачова та її колеги вестимуть український медіа-сектор до нових звитяг.

 

 

 

 

Нагадаємо, також «Детектор медіа» привітали президент України Віктор Янукович і його радник Ганна Герман, голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович, члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

 

У першому ряді: Ірина Бекешкіна (Фонд "Демократичні ініціативи"), Ерік Шульц, Джеймс Вульф, прес-аташе посольства США.

 

Фото Павла Довганя

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY