BBC судиться з Endemol через «плагіат» на «Танці з зірками»

21 Вересня 2011
12812
21 Вересня 2011
11:02

BBC судиться з Endemol через «плагіат» на «Танці з зірками»

12812
BBC судиться з Endemol через «плагіат» на «Танці з зірками»

Британська компанія BBC Worldwide (BBCWW) подала позов до італійського суду на голландську компанію Endemol, італійську медіагрупу Mediaset та мексиканський конгломерат Televisa. Предметом позову стала італійська версія латиноамериканського телешоу Dancing for a dream («Танцюй за мрію») виробництва Endemol, яка, на думку ВВС, є плагіатом формату Dancing with the Stars «Танці з зірками». Про це повідомляє Media Business Reports.

 

Dancing for a dream вийшла на італійському каналі Canale 5 27 вересня.

 

Пьєр Сільвіо Берлусконі (Pier Silvio Berlusconi), віце-президент Mediaset, зазначив що, як і британська версія «Танців з зірками», шоу є  танцювальним змаганням, однак у італійському варіанті зірки танцюють у парах зі звичайними учасниками, тоді як у британському шоу публічні люди танцюють у парах з професійними танцюристами. У цьому, на його думку, головна відмінність шоу.

 

BBCWW заявила, що занепокоєна захистом своїх авторських прав  і буде відстоювати свої права на формат Dancing with the Stars. Це шоу стало одним з найпопулярніших британських телеформатів, за яким були  укладені франчайзингові угоди з 35 міжнародними мовниками.

 

На сьогодні Endemol відмовилась коментувати судовий процес.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12812
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
klimeti
4566 дн. тому
Между прочим, в Украине "телевизионные форматы" не охраняются авторским правом, как и концепции передач. Так что можно воспроизводить идеи телеформатов :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду