detector.media
21.09.2011 11:02
BBC судиться з Endemol через «плагіат» на «Танці з зірками»

Британська компанія BBC Worldwide (BBCWW) подала позов до італійського суду на голландську компанію Endemol, італійську медіагрупу Mediaset та мексиканський конгломерат Televisa. Предметом позову стала італійська версія латиноамериканського телешоу Dancing for a dream («Танцюй за мрію») виробництва Endemol, яка, на думку ВВС, є плагіатом формату Dancing with the Stars «Танці з зірками». Про це повідомляє Media Business Reports.

 

Dancing for a dream вийшла на італійському каналі Canale 5 27 вересня.

 

Пьєр Сільвіо Берлусконі (Pier Silvio Berlusconi), віце-президент Mediaset, зазначив що, як і британська версія «Танців з зірками», шоу є  танцювальним змаганням, однак у італійському варіанті зірки танцюють у парах зі звичайними учасниками, тоді як у британському шоу публічні люди танцюють у парах з професійними танцюристами. У цьому, на його думку, головна відмінність шоу.

 

BBCWW заявила, що занепокоєна захистом своїх авторських прав  і буде відстоювати свої права на формат Dancing with the Stars. Це шоу стало одним з найпопулярніших британських телеформатів, за яким були  укладені франчайзингові угоди з 35 міжнародними мовниками.

 

На сьогодні Endemol відмовилась коментувати судовий процес.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY