Гордый, хищный, разъяренный

17 Вересня 2011
5514
17 Вересня 2011
08:41

Гордый, хищный, разъяренный

5514
Ігор Беркут, голова партії «Велика Україна», відомий заявою, що українці і росіяни - це один народ, є частим і бажаним гостем на «Радіо Ера».
Гордый, хищный, разъяренный

12 вересня в програмі «На слуху» він зробив ще дві заяви: «Украинская независимость родилась из колбасного бунта», а «празднование независимости бывших республик, в том числе и Украины - массовый психоз». Причому друге твердження пан Беркут виголосив із посиланням на думку директора Інституту соціальної психіатрії (попри уточнення ведучого, що, можливо, йдеться про Інститут соціальної психології)...

 

 Київська служба «109» має номери двох установ, які можна було би скорочено назвати Інститутом соціальної психіатрії чи психології. Очільники цих закладів рішуче відхилили свою причетність до авторства подібних афоризмів чи навіть до такого напрямку думок.

 

Директор УНДІ соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України, доктор медичних наук професор, академік АН вищої освіти України Станіслав Табачников з обуренням повідомив про намір вимагати спростування чи звернутися до суду, якщо сказане на «Радіо Ера» приписувалося саме йому. Керівник Інституту соціальної та політичної психології НАПН України кандидат психологічних наук, член-кореспондент НАПН України Микола Слюсаревський, професійно проаналізувавши почуте, зробив попередній висновок, що «психоз» скоріше стосується стану особи, яка такі твердження виголошує.

 

Радянські фантасти Аркадій та Борис Стругацькі, коли писали «Понеділок починається в суботу», не слухали «Радіо Ери». Проте певні орнітологічні та психіатричні аналогії роблять вельми доречною цитату з роману. Великі брати увічнили в ньому такий ось віршик із уявної збірки «Творчість душевнохворих»:

 

            В кругу облаков высоко чернокрылый воробей,

            Трепеща и одиноко, парит быстро над землей.

            Он летит ночной порой, лунным светом освещенный,

            И, ничем не удрученный, все он видит пред собой.

            Гордый, хищный, разъяренный.

            И, летая, словно тень, глаза светятся, как день!

 

А може, слід було питати в міськдовідці Інститут соціальної орнітології?

 

Малюнок - Andrzej Dudzinski

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олег Шикан
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5514
Теги:
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Пилип з конопель
4626 дн. тому
Нарешті, на неконтрольоване патякання цієї одіозної особи в ефірі звернули увагу. Шкода, що це поки лише лист до ТК, насправді редакції варто було б по-справжньому оцінити виголошене на всю країну Гекко-Беркутом, бо його заяви дуже часто межують з відвертим порушенням норм Конституції та відповідних законів. Зрештою, так само як свого часу ТК писала про "творчість" Г.Кваснюка. А вже зневага до України та народу там майже у кожному слові. Хоч він часто і бере на кпини нинішню владу, але не більш ніж це окозамилювання. А головне питання - чого це раптом Радіо Ера "рекламує" цього політика, дуже схожого на провокатора? Чий це інтерес?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду