НАМ: Цифровий конкурс Нацради можна оскаржувати через процедурні порушення

23 Серпня 2011
23487
23 Серпня 2011
14:14

НАМ: Цифровий конкурс Нацради можна оскаржувати через процедурні порушення

23487
НАМ: Цифровий конкурс Нацради можна оскаржувати  через процедурні порушення

Виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників Катерина М'ясникова переконана, що результати конкурсу на вільні місця у цифрових мультиплексах (багатоканальних телемережах МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5). можна буде оскаржувати у зв'язку з процедурними порушеннями. Про це вона  розказала  23 серпня під час прес-конференції.

 

«Закон "Про телебачення та радіомовлення" передбачає, що  вісім членів Нацради на свій розсуд приймають рішення щодо переможців конкурсу. Це та проблема, про яку ми неодноразово говорили у парламенті. Не можна визначити, правильна чи не правильна власна думка у членів Нацради. Прийти до суду і сказати, що у них неправильна думка, неможливо. Саме тому оскаржувати рішення треба у першу чергу по процедурним питанням», - зазначила пані М'ясникова.

 

Зокрема, за її словами, це вимога обов'язкового підписання угоди з «Зеонбудом», а також порушення по процедурі документації, по оголошенню конкурсу. Більш детально ці питання НАМ зараз вивчає і повідомить свої висновки згодом.

 

При цьому, за словами Катерини М'ясникової, конкурс може бути відмінений не повністю, а лише по окремих містах за позовами учасників конкурсу.

 

Також представники НАМу запевнили, що готові надавати правову допомогу усім компаніям, які захочуть  оскаржувати  результати конкурсу.

 

На сьогодні, як уже повідомляла ТК, про наміри оскаржувати конкурс  оголосила Чорноморська ТРК.

 

Також у своїх листах з приводу конкурсу до президента та парламенту НАМ звертає увагу на те, що частоти отримав UBR - канал чоловіка заступника голови Нацради Оксани Головатенко.

 

«Це, з точки зору європейської практики та правової держави, - конфлікт інтересів. Попри те, що ця людина (Юрій Каплуненко - ТК) продала свою частку. Ми вже достатньо довго працюємо з міжнародним законодавством, і це безумовно було б визнано  конфліктом інтересів у будь-якій правовій державі», - сказала вона.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23487
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду