Фільм Буковського «Україна. Точка відліку» вийде на каналі «Україна»

22 Серпня 2011
15873
22 Серпня 2011
15:44

Фільм Буковського «Україна. Точка відліку» вийде на каналі «Україна»

15873
Фільм Буковського «Україна. Точка відліку» вийде на каналі «Україна»

Документальний фільм виробництва компанії Film.ua «Україна. Точка відліку» за участю першого президента України Леоніда Кравчука вийде на каналі «Україна». Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Проект транслюватимуть 24 серпня о 22:20. Режисер фільму - Сергій Буковський.

 

Як писала ТК, «Україна. Точка відліку» - документальний фільм, присвячений 20-річчю з дня проголошення незалежності України і розпаду СРСР. Один з героїв фільму - Леонід Кравчук, який поділиться спогадами про те, що насправді відбувалося у вищих ешелонах влади під час становлення незалежної України.

 

У зйомках фільму «Україна. Точка відліку» взяли участь і інші політики і державні діячі того часу: американський політолог Збігнєв Бжезінський, український політик Левко Лук'яненко, Держсекретар РРФСР в 1991 році Геннадій Бурбуліс, Держсекретар США в 1989-1992 роках Джеймс Бейкер, Голова Верховної Ради республіки Білорусь Станіслав Шушкевич та інші. Вони розкажуть, як Україна робила перші кроки на шляху до незалежності, поділяться маловідомими фактами та альтернативною версією розвитку подій 1991 року.

 

«Для нас велика честь демонструвати нашому глядачеві якісне українське документальне кіно. Поява на екрані кінофільму Буковського "Точка відліку" - без перебільшення знакова подія у політичному і культурному житті країни. Канал "Україна" готовий повернути на екрани документалістику, яка дає глядачеві можливість побачити життя таким, яким воно є... Це дуже масштабний документальний проект. Завдяки унікальним архівним документам, рідкісним кадрам кінохроніки і спогадами людей, які в переломні для України роки перебували в центрі подій, вдалося дуже достовірно передати атмосферу того часу», - говорить Марина Миргородська, директор телеканалу «Україна».

 

Повтор проекту - 27 серпня в 07.00 після програми «События».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15873
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду