Дві з шести цифрових заявок «України» - на кіноканали

14 Серпня 2011
18850
14 Серпня 2011
20:29

Дві з шести цифрових заявок «України» - на кіноканали

18850
Дві з шести цифрових заявок «України» - на кіноканали

Канали «НЛО-ТБ» і «Кіноточка», які претендують на вільні місця в загальнонаціональних цифрових мультиплексах, за своїми форматами є каналами кінопоказу. Про це «Детектор медіа» повідомив керівник відділу стратегічного планування медіагрупи «Україна» Іван Букреєв.

 

За його словами, «НЛО-ТБ» має стати кіноканалом, однак окрім кіно включатиме також трансляцію серіалів і документалістику. «Це буде розважально-пізнавальний напрямок», - сказав він.

 

Деталі концепцій обох каналів поки що не розголошуються.

 

«В Україні усі канали так чи інакше кіноканали. Просто на більшості з них разом з кіно та серіалами присутні шоу власного  виробництва. Ми зараз подали заявку на тендер (цифровий конкурс - ТК),  побачимо, як будуть далі розвиватись події. Часто питання кіноканалів сприймають занадто буквально. Це не суцільний кінопоказ. Адже у нас будуть і кіно, і серіали, і документалістика, і тематичні програми», - зауважив пан Букреєв.

 

На запитання ТК про те, чому група вирішила змінити свої плани стосовно кіноканалів (раніше розглядалась можливість відмови від такого проекту), пан Букреєв відповів: «В Україні у кабелі без ефірного покриття поки що важко собі уявити співмірність витрат і доходів від такого кіноканалу. Тендер на ефірне цифрове мовлення - це інше. Тому що це більше покриття, і зовсім інше очікування щодо показників у порівняні з запуском одного з цих двох варіантів просто у кабелі».

 

Нагадємо, група «Україна» подала п'ять заявок на конкурс на вільні місця в цифрових мультиплексах із загальнонаціональним покриттям (для «України» і чотирьох нових форматів, що мають назви «Кіноточка», «Новини», «НЛО-ТБ» та «Спорт»), а також одну заяву на регіональне покриття для каналу «Донбас». Як вже писала ТК, на конкурс виставлено 28 каналів у чотирьох мультиплексах із загальнонаціональним покриттям. У цій категорії надійшло 59 заяв від 54 телерадіоорганізацій, які розглядатимуться в понеділок, 15 серпня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18850
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду