detector.media
14.08.2011 20:29
Дві з шести цифрових заявок «України» - на кіноканали

Канали «НЛО-ТБ» і «Кіноточка», які претендують на вільні місця в загальнонаціональних цифрових мультиплексах, за своїми форматами є каналами кінопоказу. Про це «Детектор медіа» повідомив керівник відділу стратегічного планування медіагрупи «Україна» Іван Букреєв.

 

За його словами, «НЛО-ТБ» має стати кіноканалом, однак окрім кіно включатиме також трансляцію серіалів і документалістику. «Це буде розважально-пізнавальний напрямок», - сказав він.

 

Деталі концепцій обох каналів поки що не розголошуються.

 

«В Україні усі канали так чи інакше кіноканали. Просто на більшості з них разом з кіно та серіалами присутні шоу власного  виробництва. Ми зараз подали заявку на тендер (цифровий конкурс - ТК),  побачимо, як будуть далі розвиватись події. Часто питання кіноканалів сприймають занадто буквально. Це не суцільний кінопоказ. Адже у нас будуть і кіно, і серіали, і документалістика, і тематичні програми», - зауважив пан Букреєв.

 

На запитання ТК про те, чому група вирішила змінити свої плани стосовно кіноканалів (раніше розглядалась можливість відмови від такого проекту), пан Букреєв відповів: «В Україні у кабелі без ефірного покриття поки що важко собі уявити співмірність витрат і доходів від такого кіноканалу. Тендер на ефірне цифрове мовлення - це інше. Тому що це більше покриття, і зовсім інше очікування щодо показників у порівняні з запуском одного з цих двох варіантів просто у кабелі».

 

Нагадємо, група «Україна» подала п'ять заявок на конкурс на вільні місця в цифрових мультиплексах із загальнонаціональним покриттям (для «України» і чотирьох нових форматів, що мають назви «Кіноточка», «Новини», «НЛО-ТБ» та «Спорт»), а також одну заяву на регіональне покриття для каналу «Донбас». Як вже писала ТК, на конкурс виставлено 28 каналів у чотирьох мультиплексах із загальнонаціональним покриттям. У цій категорії надійшло 59 заяв від 54 телерадіоорганізацій, які розглядатимуться в понеділок, 15 серпня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY