Журнал «Українська культура» вийшов в оновленому форматі

11 Серпня 2011
22125
11 Серпня 2011
11:25

Журнал «Українська культура» вийшов в оновленому форматі

22125
У липні виданню виповнилося 90
Журнал «Українська культура» вийшов в оновленому форматі

 

 

Київським журналістам презентували оновлене число журналу «Українська культура» Газетно-журнального видавництва Міністерства культури. Видання представила головний редактор «УК» Марія Хрущак. Зокрема, щодо формату журналу вона зазначила: «В Україні не було видання, яке б поєднувало висвітлення основних напрямків мистецтва? і цю нішу може зайняти "Українська культура"». Докладніше про цю подію незабаром можна буде дізнатися з репортажу «Відеотеки».

 

 


Головний редактор журналу «Українська культура» Марія Хрущак

 

 

Оновлений журнал вийшов після двохрічної перерви. Спочатку було представлено англомовний випуск (1 червня, на відкритті українського павільйону на 54-ому Венеційському бієнале). Виходу українського примірника передувала промокампанія у Києві зі слоганом: «"Українська культура". Будьмо уважні». Як і створене для арт-форуму число, україномовний журнал відзначає сучасна верстка та дизайн, а також увага до сучасного мистецтва. Нагадаємо, раніше в «УК» здебільшого висвітлювалася класична культура. Як пояснила Марія Хрущак, оскільки про пам'ятки архітектури чи традиційну українську музику пишуть інші видання Мінкульту, редакція «УК» більше братиме до уваги сучасні аспекти.

 

 

 

 

 

 

Обсяг подвоєного номера (перше та друге число 2011 року) складає 83 сторінки, наклад - 1000 екземплярів. У рубриках «Етно», «Зізнання», «Інтерв'ю», «Рецензії», «Міжнародні події», «Думка», «Події», «Репортаж» представлені основні напрямки мистецтва, від кіно до фотографії. У центрі уваги авторів «УК» - значущі культурні події цього літа. Також, з нагоди 90-річчя журналу, редакція нагадала читачам про події у сфері культури і медіа, що «змінили хід історії України».

 

 


Заступник директора Газетно-журнального видавництва Віктор Пасак, Марія Хрущак,  генеральний директор Руського клубу «Культ РА» Олександр Ваврик, головний редактор газети «Культура і життя» Людмила Гнатюк

 

 

Очікується, що до кінця 2011 року «УК» виходитиме раз на три місяці, а надалі - 12 разів на рік. Розповсюджується журнал серед мистецьких установ та організацій. Також його можна придбати за ціною 35 грн у «Руському клубі Ра» та його книгарні на площі Слави.

 

 

 


 

 

Фінансування оновленого журналу частково здійснив Мінкульт, але більшу частину коштів надали меценати. Нагадаємо, Газетно-журнальне видавництво фінансується Міністерством частково, решту необхідних коштів організація має заробляти самостійно. Підтримка до цього часу здійснювалася нерегулярно. Не раз співробітники видавництва отримували заробітну плату із затримкою на два-три місяці. У квітні цього року видавництво очолила Олеся Білаш. Після її призначення поновлено вихід ряду друкованих видань. Зокрема, після майже дворічної перерви виходить газета «Кримська світлиця», знову видається журнал «Український театр», «Музика», газета «Культура і життя». На часі друк журналів «Пам`ятки України» і «Театрально-концертний Київ». Майже рік матеріали цих видань викладалися у форматі PDF на порталі «Культура».

 

За даними Мінкульту, бюджетне фінансування видавництва у 2009-му - І-му кварталі 2010 року склало 4,97 млн грн. При цьому розмір власних доходів видавництва за 2009 рік склав 502 тис. грн, а за І-й квартал 2010 року - 113 тис. грн.

 

«Детектор медіа»

Фото Максима Поліщука

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22125
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лакшми
4643 дн. тому
Маша, ты СУПЕР! Так держать!!!
Резниченко
4644 дн. тому
Маша умница, большая умница.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду