Ефективність телереклами відстежуватимуть за відгуками у Facebook

10 Серпня 2011
11320
10 Серпня 2011
09:20

Ефективність телереклами відстежуватимуть за відгуками у Facebook

11320
Ефективність телереклами відстежуватимуть за відгуками у Facebook

Користувачі Facebook з дивовижною точністю передрікають успіх чи провал тієї чи іншої рекламної кампанії

 

Велика американська медійна моніторингова компанія Nielsen цього тижня має намір презентувати новий інструмент оцінки ефективності теле- і інтернет-реклами - на основі відгуків про рекламні кампанії в соціальній мережі Facebook. Про це йдеться на сайті Cybersecurity.ru.

 

Nielsen зазначає, що раніше було проведено низку закритих випробувань нової системи метрики і зроблено висновок про те, що відгуки мільйонів користувачів Facebook з дивовижною точністю передрікають успіх чи провал тієї чи іншої кампанії.

 

У Nielsen кажуть, що система Online Campaign Ratings була раніше протестована на прикладі 80 кампаній з березня 2011 року. Нова метрика поки що буде працювати тільки для американського ринку і для місцевих користувачів.

 

Online Campaign Ratings буде відстежувати ефективність телевізійної і мережевої реклами. Ефективність відстежуватиметься за традиційними для реклами GRP(gross ratings points).

 

Президент з медіапродуктів Nielsen Стів Хаскер зауважує, що зараз рекламодавці все активніше націлюють свою рекламу на споживачів у віці від 20 до 40 років, і саме ця цільова аудиторія у західних країнах переважно працює в інтернеті й активно генерує контент, тому визначити так званий рекламний відгук можна в тому числі і по соціальним мережам.

 

Хаскер каже, що, як показує практика, сучасні рекламодавці все активніше співвідносять свою рекламу з інтернетом, тому що відгук на неї в мережі так чи інакше присутній.

 

Для збору подібної соціально-орієнтованої інформації була вибрана одна з найбільших у світі соціальних мереж Facebook. Крім того у Nielsen є угода, згідно з якою Facebook надає аналітичні інструменти для досліджень контенту.


У Nielsen зазначають, що після того як система онлайн-аналізу буде обкатана на американському ринку, вона запрацює для ринку Великобританії та інших європейських країн.


Нагадаємо, раніше аналітична компанія comScore, яка спеціалізується на інтернет-статистиці, повідомила про запуск інструменту для аналізу ефективності рекламних інтернет-кампаній на базі відгуків у Facebook і Twitter.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11320
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду