detector.media
10.08.2011 09:20
Ефективність телереклами відстежуватимуть за відгуками у Facebook

Користувачі Facebook з дивовижною точністю передрікають успіх чи провал тієї чи іншої рекламної кампанії

 

Велика американська медійна моніторингова компанія Nielsen цього тижня має намір презентувати новий інструмент оцінки ефективності теле- і інтернет-реклами - на основі відгуків про рекламні кампанії в соціальній мережі Facebook. Про це йдеться на сайті Cybersecurity.ru.

 

Nielsen зазначає, що раніше було проведено низку закритих випробувань нової системи метрики і зроблено висновок про те, що відгуки мільйонів користувачів Facebook з дивовижною точністю передрікають успіх чи провал тієї чи іншої кампанії.

 

У Nielsen кажуть, що система Online Campaign Ratings була раніше протестована на прикладі 80 кампаній з березня 2011 року. Нова метрика поки що буде працювати тільки для американського ринку і для місцевих користувачів.

 

Online Campaign Ratings буде відстежувати ефективність телевізійної і мережевої реклами. Ефективність відстежуватиметься за традиційними для реклами GRP(gross ratings points).

 

Президент з медіапродуктів Nielsen Стів Хаскер зауважує, що зараз рекламодавці все активніше націлюють свою рекламу на споживачів у віці від 20 до 40 років, і саме ця цільова аудиторія у західних країнах переважно працює в інтернеті й активно генерує контент, тому визначити так званий рекламний відгук можна в тому числі і по соціальним мережам.

 

Хаскер каже, що, як показує практика, сучасні рекламодавці все активніше співвідносять свою рекламу з інтернетом, тому що відгук на неї в мережі так чи інакше присутній.

 

Для збору подібної соціально-орієнтованої інформації була вибрана одна з найбільших у світі соціальних мереж Facebook. Крім того у Nielsen є угода, згідно з якою Facebook надає аналітичні інструменти для досліджень контенту.


У Nielsen зазначають, що після того як система онлайн-аналізу буде обкатана на американському ринку, вона запрацює для ринку Великобританії та інших європейських країн.


Нагадаємо, раніше аналітична компанія comScore, яка спеціалізується на інтернет-статистиці, повідомила про запуск інструменту для аналізу ефективності рекламних інтернет-кампаній на базі відгуків у Facebook і Twitter.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY