Могилянська школа журналістики дасть меценатські стипендії 20-25 студентам

8 Серпня 2011
6755
8 Серпня 2011
14:02

Могилянська школа журналістики дасть меценатські стипендії 20-25 студентам

6755
Могилянська школа журналістики дасть меценатські стипендії 20-25 студентам

Фонд стипендіальних програм UKMA Alumni, який оголосив збір грошей на навчання для талановитих абітурієнтів Школи журналістики Києво-Могилянської академії, зібрав уже 120 тис. грн. Про це «Детектор медіа» повідомив директор Могилянської школи журналістики Євген Федченко.

 

Нагадаємо, Міністерство освіти цього року позбавило Могилянку державного замовлення, зокрема магістерські програми Школи журналістики та Школи соціальної роботи НаУКМА. Згодом держзамовлення Школі соціальної роботи повернули. Університет створив незалежний Фонд випускників UKMA Alumni для стипендіальної підтримки найкращих абітурієнтів школи журналістики.

 

Пан Федченко задоволений результатами грошових зборів: «На сьогодні ми отримали майже 120 тисяч гривень - абсолютно фантастичну суму для двох-трьох тижнів у розпал літа, коли всі перебувають у відпустках. Процес ще не завершено: маємо тверді обіцянки від кількох медіаорганізацій, які також включають у свій бюджет стипендії для наших студентів».

 

За його словами, уже вирішено, яким чином фонд розпорядиться отриманими грошима. На сьогодні укладено 25 контрактів, вартість навчання складає 19 тис. грн на рік, тобто 38 тис. грн. за два роки навчання на магістерській програмі. Десять кращих студентів (за рейтингом вступних іспитів на магістратуру з журналістики) отримають з фонду стипендії у розмірі 4 тис. грн. Відповідні чеки їм вручать 1 вересня на посвяті. Ще 10-15 стипендій буде надано кращим студентам за результатами навчання у І семестрі 2011-2012 навчального року.

 

Директор школи також розповів, що на майбутнє вирішено взагалі відмовитися від підтримки міністерства: «Могилянська школа журналістики свідомо відмовилася від послуг Міністерства освіти. Це рішення було підкріплено бажанням студентів та допомогою громадянського суспільства. Я переконаний, що цей тренд буде поширюватися далі. Ми вдячні Міністерству освіти за те, що воно дало нам можливість для експериментів та пошуку нових моделей розвитку школи».

 

Пилип Пухарєв, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6755
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
просто я
4652 дн. тому
Женя, вони вас не акредитують. І це не просто слова, це - реальна перспектива. На жаль..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду