detector.media
08.08.2011 14:02
Могилянська школа журналістики дасть меценатські стипендії 20-25 студентам

Фонд стипендіальних програм UKMA Alumni, який оголосив збір грошей на навчання для талановитих абітурієнтів Школи журналістики Києво-Могилянської академії, зібрав уже 120 тис. грн. Про це «Детектор медіа» повідомив директор Могилянської школи журналістики Євген Федченко.

 

Нагадаємо, Міністерство освіти цього року позбавило Могилянку державного замовлення, зокрема магістерські програми Школи журналістики та Школи соціальної роботи НаУКМА. Згодом держзамовлення Школі соціальної роботи повернули. Університет створив незалежний Фонд випускників UKMA Alumni для стипендіальної підтримки найкращих абітурієнтів школи журналістики.

 

Пан Федченко задоволений результатами грошових зборів: «На сьогодні ми отримали майже 120 тисяч гривень - абсолютно фантастичну суму для двох-трьох тижнів у розпал літа, коли всі перебувають у відпустках. Процес ще не завершено: маємо тверді обіцянки від кількох медіаорганізацій, які також включають у свій бюджет стипендії для наших студентів».

 

За його словами, уже вирішено, яким чином фонд розпорядиться отриманими грошима. На сьогодні укладено 25 контрактів, вартість навчання складає 19 тис. грн на рік, тобто 38 тис. грн. за два роки навчання на магістерській програмі. Десять кращих студентів (за рейтингом вступних іспитів на магістратуру з журналістики) отримають з фонду стипендії у розмірі 4 тис. грн. Відповідні чеки їм вручать 1 вересня на посвяті. Ще 10-15 стипендій буде надано кращим студентам за результатами навчання у І семестрі 2011-2012 навчального року.

 

Директор школи також розповів, що на майбутнє вирішено взагалі відмовитися від підтримки міністерства: «Могилянська школа журналістики свідомо відмовилася від послуг Міністерства освіти. Це рішення було підкріплено бажанням студентів та допомогою громадянського суспільства. Я переконаний, що цей тренд буде поширюватися далі. Ми вдячні Міністерству освіти за те, що воно дало нам можливість для експериментів та пошуку нових моделей розвитку школи».

 

Пилип Пухарєв, для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY