Діма Табачник і Леся Оробець пожертвували гроші Могилянській школі журналістики

1 Серпня 2011
12281
1 Серпня 2011
14:38

Діма Табачник і Леся Оробець пожертвували гроші Могилянській школі журналістики

12281
Діма Табачник і Леся Оробець пожертвували гроші Могилянській школі журналістики

Для Школи журналістики, яка залишилася без держзамовлення, почали жертвувати гроші політики та журналісти, повідомляє Tochka.net.

 

Фонд стипендіальних програм UKMA Alumni, який оголосив збір грошей на навчання для талановитих абітурієнтів Школи журналістики Києво-Могилянської академії, активно поповнюють благодійники. На сьогоднішні фонд зібрав вже 85 тис. грн.

 

Серед благодійників є, як відомі журналісти та політики, так і загадкові особистості. Приміром, дехто за підписом Діма Табачник. Саме такі дані при заповненні документів для переказу вказав чоловік, який перерахував гроші Могилянці.

 

«Невідомий пожертвував Фонду стипендіальних програм UKMA Alumni 20 тис. грн. і назвався Дмитром Табачником!», - здивований ініціатор проекту Юрій Панін.

 

Він також додав, що переказ був відправлений з вулиці Десятинна, 10. Примітно, що поруч, на Десятинній, 14 знаходиться Департамент МОН у справах сім'ї, молоді та спорту.

 

«Достойна відповідь громадянського суспільства на цинізм "монмолодьспортлото" та беззаперечний доказ того, що в Україні стипендії для талановитих - також можливі!», - написав на своїй сторінці у Facebook директор Школи журналістики Євген Федченко.

 

 

 

Один з головних опонентів Дмитра Табачника депутат НУ-НС Леся Оробець пожертвувала 7 тис. грн, колишній голова Секретаріату президента Віктора Ющенка, а нині громадський діяч Олег Рибачук - 1 тис. грн, аташе представництва Європейського Союзу в Україні Давід Стулік - 6 тис. грн. Загалом ініціатори проекту хочуть зібрати на стипендії у Школі журналістики 655 500 грн. до 1 вересня цього року.

 

Нагадаємо, Дмитро Табачник позбавив Могилянку державного замовлення, зокрема магістерські програми Школи журналістики та Школи соціальної роботи НаУКМА. Згодом держзамовлення Школі соціальної роботи повернули.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12281
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду