detector.media
29.07.2011 17:07
Сайту «Известия в Украине» хтось підкинув статтю
Автори коментарів звинуватили «Известия в Украине» у спотворенні їхніх слів

29 липня політтехнолог, журналіст, директор PR-групи Polittech Тарас Березовець у своєму блозі на «Українській правді» звинуватив газету «Известия в Украине» у спотворенні власного коментаря, а також коментарів Ірини Бекешкіної і Олексія Гараня, які вони давали сайту «Трибуна».

 

«За текстом "ИвУ" "Рейтинги Украины улучшаются благодаря налоговой и пенсионной реформам" виходить, що ми всі втрьох вбачаємо причину зростання рейтингу країни Fitch (увага!) у надефективній роботі віце-прем'єра Сергія Тігіпка!!! Мій особистий коментар перекрутили, ще й вставили слова, яких я взагалі не говорив», - пише пан Березовець.

 

Він припускає, що «це може бути роботою якихось горе-піарників, які в такий спосіб виконували побажання замовника».

За словами Березовця, він вирішив відмовитися від подальших коментарів «Известиям в Украине» до моменту, поки редакція не проведе внутрішнього розслідування і не вибачиться перед всіма трьома експертами.

 

Головний редактор «Известий в Украине» Яніна Соколовська у коментарі ТК зазначила, що публікації, яку згадує Тарас Березовець, не їхня, в газеті вона не виходила, і наразі виясняється її джерело.

 

«Уже тиждень сайт "Известий в Украине" піддається хакерській атаці, з якою ми боремося з перемінним успіхом. Практично сайт розпочав працювати вчора ввечері, і розміщення матеріалів на ньому ми не могли повністю контролювати: і через хакерську атаку, і через те, що сайт на хостингу не у "Известий", а у холдингу "Главред". Я здзвонилася з усіма коментаторами цієї публікації, про яких згадує Тарас Березовець, пояснила їм ситуацію, всі поставилися з розумінням. І Тарас запропонував мій коментар розмістити у своєму блозі», - сказала головний редактор.

 

Видання наразі проводить розслідування: вивчає технічні проблеми, які сталися, і шукає джерело публікації. «Можу точно сказати, що ці проблеми не пов'язані з політикою, принаймні з нашого боку. На сайті "Трибуна" я цей текст, про який згадував Тарас, не знайшла, але я його побачила чомусь на сайті "Подробиці", він там був розміщений того ж дня об 11.23. Усі учасники поставилися з розумінням і готові давати нам коментарі як раніше. Я сподіваюсь, що ми успішно подолаємо наші технічні проблеми і наша робота буде стабільною», - додала Яніна Соколовська.

 

За словами головного редактора, вищезгадану статтю довелося анулювати, а сайт «Трибуна» наразі не відкривається.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY