Режисер Денгард: «Кличків впізнають 95 відсотків німців»

17 Липня 2011
23855
17 Липня 2011
13:32

Режисер Денгард: «Кличків впізнають 95 відсотків німців»

23855
Німецький режисер фільму «Кличко» Себастьян Денгард про секрет популярності Володимира й Віталія в Німеччині, їхню залізну дисципліну й свою 96-річну мачуху, яка є фанаткою українських боксерів.
Режисер Денгард: «Кличків впізнають 95 відсотків німців»
Себастьян Денгард – відомий німецький кінорежисер, автор численних документальних телефільмів про Другу світову війну, зокрема стрічки «Сталінград», картин про історію німецьких міст і про спорт. Його роботи відзначені  багатьма нагородами, у тому числі й найпрестижнішою американською телевізійною премією «Emmy». «Кличко» став першим фільмом, відзнятим Денгардтом для кінопрокату, а також першим про бокс.

Deutsche Welle: Пане Денгард, коли ви все ж таки вирішили, що саме про братів Кличків варто зняти документальну стрічку та ще й для кінопрокату? Адже в Німеччині є й інші відомі брати-спортсмени…
Себастьян Денгард: Клички справді не єдині брати-спортсмени. Є, наприклад, автогонщики Шумахери - Міхаель і Ральф. Проте дуже мало братів, здатних похвалитися однаково високими досягненнями.

Коли Віталій 2008 року повернув собі титул чемпіона світу, в історії боксу виник феномен - два брати одночасно заволоділи трьома основними поясами. Це й стало відправною точкою для зйомок картини!

Deutsche Welle: Пане Денкгард у чому ж таємниця популярності Кличків у Німеччині?
Себастьян Денгард: Гадаю, що німців підкуповує той успіх, якого досягли Клички й сувора дисципліна, що є його складовою частиною. Брати втілюють цінності, пов'язані з успіхом. Кличків впізнають 95 відсотків німців. При цьому, брати знайшли особливу нішу: вони цікаві й тим людям, які взагалі не захоплюються боксом. Зокрема, особам похилого віку. Наприклад, моїй мачусі вже 96 років, але вона із задоволенням дивиться кожен бій братів і належить до їхніх фанатів. Зауважу, що велика частина глядачів, які вболівають за Кличків, виступами інших боксерів взагалі не цікавиться.
 
Deutsche Welle: Чим же приваблюють німців Віталій та Володимир?
Себастьян Денгард: Тим, що вони є здоровими, атлетично складеними і симпатичними хлопцями, мають ідеальні тіла Адоніса. Багато хто западає саме на це. Любов німців до Кличків замішена не лише на боксі, але й на їхній активній участі в доброчинній діяльності. Брати не потребують того, щоб грати на низьких почуттях і видавати себе за «відморозків». Їм не треба кусати суперників за вуха, вони можуть дозволити собі поводитися природно.

Олександр Павлов, Deutsche Welle

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олександр Павлов, Deutsche Welle
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23855
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду