Погані новини для Олени Бондаренко

16 Липня 2011
13800
16 Липня 2011
12:09

Погані новини для Олени Бондаренко

13800
Свої дзвінки в місцеві організації Партії регіонів Сергій Лещенко фіксував на диктофон
Погані новини для Олени Бондаренко
На цьому тижні  я (Сергій Лещенко. - ТК) опублікував статтю про те, як депутат Олена Бондаренко розіслала в осередки Партії регіонів циркуляр з вимогою збирати інформацію про журналістів та власників мас-медіа по всій Україні.
Серед іншого, Бондаренко зажадала встановити партійність українських журналістів та власників мас-медіа. Вона не врахувала лише одного – що це пряме порушення закону, оскільки партійність – це персональні дані про особу, яку збирати заборонено.

Коли я звернувся до Бондаренко по коментар, то почув цікаву версію. Мовляв, лист з вимогою зібрати дані про місцеві мас-медіа вона справді розіслала. Але сама анкета, яка іде додатком до цього листа і де міститься незаконна вимога встановити партійність журналістів – ось ця анкета підроблена.

Тоді я зателефонував до декількох осередків Партії регіонів і з'ясував, що Олена Бондаренко каже неправду.

Коли я дзвонив, то починав розмову зі слів «я із Києва...».

Очевидно, працівники місцевих організацій Партії регіонів настільки залякані столичними партійними вождями, що вони не наважилися з'ясувати, хто саме їм дзвонить із Києва – і вони розповіли мені всі подробиці.

Власне, ці докази неправди Бондаренко я виклав у статті.

Я думав, що впіймана на гарячому народна депутат просто спробує забути цю тему як страшний сон.

Але яким було моє здивування, коли Бондаренко стала і далі стверджувати, що вона не давала ніяких директив збирати заборонену законом інформацію про журналістів.

Зокрема, в «Детектор медіа» вийшов її коментар такого змісту:

«Повноцінну відповідь щодо цього питання я вже дала. Дозволю собі коментарі з приводу інформаційної "качки", яка досі літає в інформпросторі. Всіх, хто підхопив цей фейк, взагалі не бентежить відсутність якихось ознак приналежності списку до ПР, хоча б якесь ідентифікаційне підтвердження приписаного нам авторства...».

Оскільки Бондаренко сама вирішила продовжити цю тему, мені є що відповісти.

Отже, в мене погані новини для Олени Бондаренко. Свої дзвінки в місцеві організації Партії регіонів я записував на диктофон.

Ці записи я оприлюднюю – вашій увазі пропонується дві розмови з двома осередками Партії регіонів.

Люди на іншому кінці дроту підтверджують, що збирають інформацію про партійність журналістів згідно з вказівкою Бондаренко.


 
 


Ці аудіофайли я відредагував у одному місці – я прибрав свої слова на початку кожної розмови, де я вказую, до якої конкретно організації Партії регіонів у якій області я зателефонував.

Причина – я не хочу, щоб цих людей звільнили з роботи. Вони – заручники обставин, але аж ніяк не ідеологи незаконних дій.

Водночас, в разі, якщо прокуратура порушить кримінальну справу за нелегальний збір персональних даних Партією регіонів про журналістів, я готовий надати цю інформацію слідству.
 
 
Сергій Лещенко, «Українська правда»
Фото, відео  - http://blogs.pravda.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Сергій Лещенко, «Українська правда»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13800
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
!
4669 дн. тому
Ну що ? всрал..ся?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду