Артеківський кінофестиваль завершився перемогою російського військового фільму

10 Липня 2011
11481
10 Липня 2011
14:36

Артеківський кінофестиваль завершився перемогою російського військового фільму

11481
Артеківський кінофестиваль завершився перемогою російського військового фільму

В «Артеку» завершився XIX Міжнародний дитячий кінофестиваль «Червоні вітрила в Артеку». На церемонії закриття кінофестивалю було оголошено підсумки рейтингового голосування Великого дитячого журі, до складу якого увійшли понад 3200 дітей, що зібралися на кінофестивальну зміну в «Артеку».

 

Титул «Най-най фільм» дістався фільму режисера Сергія Маховикова «Тиха застава» (Росія, 2010), а його герой Андрій Чадов отримав звання «Кращий актор кінофестивалю». Фільм, знятий за мотивами однойменної повісті Валерія Поваляєва, побудовано на реальних подіях - прорив афганських бойовиків у 1993 році через російський кордон. Чи можна вважати його дитячим, питання спірне, але рішення дитячого журі не підлягає оскарженню.

 

«Кінофестиваль в Артеку хороший тим, що тут не просто дивляться нове кіно, тут діти беруть участь у майстер-класах відомих акторів і режисерів, самі створюють, сперечаються і вигадують нові сценарії», - розповідає генеральний директор МДЦ «Артек» Олена Піддубна. З її ініціативи цього року в кінофестивальній зміні брали участь більше 600 талановитих дітей-сиріт із усіх областей України, учасники 6-го Міжнародного фестивалю «Щасливі долоні».

 

У номінації «Наймудріший фільм» приз було вручено картині «Венеція» (режисер Ян Якуб Кольський, Польща, 2010). «Кращою дівчинкою-актрисою кінофестивалю» стала Анна Патокіна (фільм «Остання гра в ляльки», Росія, 2010), «Кращим хлопчиком-актором кінофестивалю» - Адріан Гренневіг Сміт (фільм «Здоровань», Норвегія, 2010). «Найдобрішим фільмом» XIX Міжнародного дитячого кінофестивалю названо кінокартину «Чарівне срібло» (режисери Роар Утауг, Катаріна Лаунінг, Норвегія).

 

Артеківці не назвали цього року «Найбільш захопливий фільм» і «Кращу актрису кінофестивалю», тому призи в цій номінації не присуджувалися. Як заявив на прес-конференції президент фестивалю, народний артист СРСР Василь Лановий: «Якщо ситуація з відсутністю нових фільмів для дітей на пострадянському просторі не зміниться, на наступному, ювілейному фестивалі доведеться представляти хіба що ретроспективу дитячого кінематографа». Співпрезидент фестивалю, народна артистка України Ольга Сумська, шкодує про відсутність українських фільмів на фестивалі через їхню відсутність в принципі і має намір ініціювати звернення до Президента України щодо підтримки дитячого кінематографа.

 

Марія Старожицька, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11481
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду