Герман: Янукович не згодний з урядовим варіантом суспільного мовлення

8 Липня 2011
12241
8 Липня 2011
13:12

Герман: Янукович не згодний з урядовим варіантом суспільного мовлення

12241
Герман: Янукович не згодний з урядовим варіантом суспільного мовлення

Ідеї Віктора Януковича щодо законопроекту про суспільне мовлення не співпадають з варіантом проекту, наданим Кабінетом Міністрів. Про це заявила радник президента Ганна Герман сьогодні, 8 липня, під час прес-конференції президента.

 

Нагадаємо, законопроект «Про суспільне телебачення і радіомовлення» розробляв Держкомтелерадіо з ініціативи Віктора Януковича. В основу було покладено концепцію, схвалену Громадською гуманітарною радою при Президенті України. Однак текст, схвалений Кабміном, суттєво відрізняється від попереднього варіанту.

 

Під час прес-конференції кореспондент «Детектор медіа» запитала президента, чому він, маючи право законодавчої ініціативи, не зареєстрував законопроект про суспільне мовлення, а доручив розробити його Кабміну. А також - чи має цей законопроект шанси бути прийнятим у цьому році, чи буде створене СМ згідно з цим законопроектом з 1 січня 2012 року і чи будуть враховані зауваження Ради Європи.

 

У відповідь на це запитання Віктор Янукович сказав коротко: «Для того, щоб багато вам не відповідати, я скажу, що врахую». А далі додав:«Як тільки буде закінчений цей законопроект, я одразу віддам його у парламент, і він буде прийнятий».

 

Після цього радник президента Ганна Герман, яка також перебувала у залі з журналістами, додала: «Адміністрація була ініціатором того, щоб залучити експертів Ради Європи до цього законопроекту. Оскільки Кабмін повернув нам вихолощений законопроект і президент не був готовий працювати з таким законопроектом. Тому що ідеї президента були цілком інші. Ми порадились, і у Адміністрації президента було прийняте рішення залучити експертів Ради Європи, які не тільки допоможуть повернути ту ідеологію, яку хоче президент, а й дадуть кваліфіковані оцінки та поради».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12241
Читайте також
29.07.2011 11:55
Світлана Остапа
, Анастасія Паршикова
26 323
11.07.2011 19:13
Борис Бахтєєв
для «Детектор медіа»
40 424
04.07.2011 15:05
Вікторія Сюмар, для «Української правди»
15 885
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду