Обшук у редакції «Главного» закінчився, але випуск нового номера газети – під питанням

7 Липня 2011
10601
7 Липня 2011
17:05

Обшук у редакції «Главного» закінчився, але випуск нового номера газети – під питанням

10601
Обшук у редакції «Главного» закінчився, але випуск нового номера газети – під питанням

Випуск суботнього числа харківської газети «Главное» перебуває під загрозою через обшук, що проходив у редакції зранку 7 липня. Про це агентству «Інтерфакс-Україна» повідомив головний редактор газети Євген Маслов.

 

«Сьогодні в нас випуск у друк суботнього випуску газети. Але оскільки співробітники поки не можуть працювати в режимі дедлайну, скоріш за все, буде зрив випуску номера», - сказав він.

 

Він зазначив, що обшук у редакції вже закінчився, але робота досі паралізована. Частина співробітників, у тому числі і верстальник, перебувають на вулиці і не можуть потрапити до будівлі. «Якщо до 18:00 номер не буде зверстаним, газета не вийде», - заявив пан Маслов.

 

На сайті «Главное» повідомляється про те, що в редакції залишилися вісім співробітників Управління по боротьбі з організованою злочинністю, які проводили обшук.

 

За словами Євгена Маслова, обшук проводився у справі, не пов'язаній з роботою редакції.

 

Власник газети «Главное», депутат Харківської облради і голова харківського відділення ВО «Батьківщина» Арсен Аваков у своєму блозі на «Українській правді» повідомив, що приводом до обшуку в будівлі, де розташовані редакція видання і приймальня народного депутата, стала постанова суду відносно фірм, які займаються земельними махінаціями. «Сполучна ланка з нами і привід, як я зрозумів, у тому, що хтось із підслідних у справі мав телефонні розмови з кимось із будівлі», - написав він.

 

У відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області «Детектор медіа» пообіцяли невдовзі надати пояснення ситуації з обшуком.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10601
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду