Озброєні співробітники УБОЗ обшукали редакцію харківського видання «Главное»

7 Липня 2011
12653
7 Липня 2011
13:35

Озброєні співробітники УБОЗ обшукали редакцію харківського видання «Главное»

12653
Озброєні співробітники УБОЗ обшукали редакцію харківського видання «Главное»

7 липня близько 10:00 в редакцію харківської газети та інтернет-видання «Главное» увірвалися озброєні співробітники УБОЗ. Про це йдеться на сайті видання.

 

Правоохоронці пред'явили постанову суду від 5 липня про обшук будинку в Харкові, по вулиці Сумській, 88 у рамках розслідування справи, пов'язаної із землею. «Відзначимо, що за цією адресою, крім редакції "Главного", знаходиться приймальня депутата Харківської облради від "Батьківщини" Арсена Авакова, офіс фабрики "Ахмад Ті", офіс АТ "Інвестор", відділення банку "Базис" та офіси низки інших підприємств», - повідомляє видання.

 

Обшуком керували представники УБОЗ Наталія Кисильова та Олег Петренко.

 

Вони обшукали робочі місця журналістів. «На заяви "Главного" про те, що жодних документів, крім листів читачів і робочих матеріалів самих журналістів, у редакції немає і бути не може, слідчі не реагували», - йдеться у повідомленні.

 

У результаті слідчі вилучили листок формату А4 з номерами телефонів (його кваліфікували як телефонний довідник) і деякі папери заслуженого журналіста України Леоніда Логвиненка.

 

Під час обшуку журналістам було заборонено користуватися телефонами. Також видання повідомляє, що співробітникам газети, які перебували за межами редакції, не дозволено входити до офісу.

 

«Правда, дозволили дзвонити і написати цю замітку», - пише «Главное».

 

«Детектор медіа» намагається зв'язатися з харківською міліцією. Наразі у відділі зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Харківській області на дзвінки не відповідають

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12653
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду