«Остров» поскаржився до прокуратури на донецьку міліцію

1 Липня 2011
14527
1 Липня 2011
17:53

«Остров» поскаржився до прокуратури на донецьку міліцію

14527
Інтернет-видання просить перевірити законність спроби міліції отримати доступ до його серверів
«Остров» поскаржився до прокуратури на донецьку міліцію

Редакція інтернет-видання «Остров» та один із засновників сайту - ГО «Центр досліджень соціальних перспектив Донбасу» - 1 липня звернулися до прокуратури із заявою про перевірку законності дій міліції, яка намагається отримати доступ до серверів видання. Про це йдеться на сайті «Острова».

 

«Нами отриманий лист від ТОВ "Дабл-Ю Нет Україна", який є провайдером сайту "Остров", у якому повідомляється про отримання листа від ГУ МВС України в Донецькій області від 9.06.2011 року відносно майна Центру досліджень соціальних перспектив Донбасу - серверів сайту "Остров" (www.ostro.org) у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи, яка перебуває в провадженні слідчого підрозділу. Відповідно до Кримінально-процесуального кодексу України просимо провести належну перевірку», - йдеться в заяві.

 

Журналісти видання відзначають, що ніхто з них не сповіщений про відкриття проти них кримінальної справи. Також їм невідомо про рішення суду, яке дозволяє міліції отримати доступ до інтелектуальної власності, розміщеної на серверах видання.

 

За результатами перевірки журналісти просять прокуратуру «розглянути питання про порушення кримінальної справи за незаконні дії..., а також вжити відповідних заходів до перешкоджання і недопущення незаконних дій».

 

Водночас редакція відзначає, що досі не отримала відповіді на свій запит до ГУ МВС Донецької області, який був надісланий ще 17 липня.

 

Нагадаємо, головний редактор «Острова» Сергій Гармаш у своїй статті статті «Свобода слова. Милиция хочет тайно получить доступ к серверам "ОстроВа"» написав про спробу донецької міліції незаконно отримати доступ до серверів сайту. На його думку, намір міліції отримати доступ до каналів інформації «Острова» пов'язаний із судовим позовом проти нього з боку народного депутата Юрія Іванющенка.

 

Як писала ТК, пан Іванющенко звернувся з позовом проти журналіста Станіслава Речинського, редактора сайту «Остров» Сергія Гармаша та власника сайту «Скунс-інфо» Костянтина Долгова з вимогою спростувати інформацію, оприлюднену чотири роки тому в статті Станіслава Речинського «Киллеры и барыги».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14527
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду