Іванющенко із запізненням подав до суду на журналістів

6 Червня 2011
13774
6 Червня 2011
15:11

Іванющенко із запізненням подав до суду на журналістів

13774
Редактор «Острова» називає це піар-ходом
Іванющенко із запізненням подав до суду на журналістів

Народний депутат України Юрій Іванющенко звернувся з позовом проти журналіста Станіслава Речинського, редактора сайту «Остров» Сергія Гармаша та власника сайту «Скунс-інфо» Костянтина Долгова з вимогою спростувати інформацію, оприлюднену чотири роки тому в статті Станіслава Речинського «Киллеры и барыги». Перше судове засідання відбудеться в Київському районному суді Донецька 9 червня, повідомляє «Остров».

 

«Визнати такими, що не відповідають дійсності та принижують честь і гідність Іванющенка Юрія Володимировича відомості, викладені й поширені Речинським Станіславом Фредовичем у статті "Киллеры и барыги", яка 8.10.2007 була розміщена на веб-сайті...», - йдеться в позовній заяві.

 

Зокрема, Юрій Іванющенко просить суд задовольнити його вимогу про спростування інформації, що він «є главарем злочинного організованого угруповання, яке здійснило понад 40 замовних убивств». Недостовірною він називає також інформацію, що через нього були «замовлені» вбивства президента футбольного клубу «Шахтар» Ахатя Брагіна й колишнього очільника Азовського морського пароплавства Анатолія Бандури.

 

Від Сергія Гармаша та Костянтина Долгова Юрій Іванющенко вимагає публікації спростування недостовірної інформації та вилучення статті зі сторінок їхніх сайтів.

 

Сергій Гармаш розповів ТК, що отримав повідомлення із суду сьогодні, 6 червня. Він наголосив, що строк позовної давності у справах про спростування недостовірної інформації, опублікованої в ЗМІ, становить 1 рік, а отже давно сплив. Тож він не очікує правомірного рішення на користь позивача.

 

«Він (Юрій Іванющенко) зайнявся міжнародною політикою, тож зробив це, щоб виглядати в очах заходу позитивно. Це такий піар-хід, він розуміє, що в нього немає підстав виграти справу», - вважає Сергій Гармаш.

 

Водночас редактор «Острова» здивований тим, що позов подано до Київського районного суду Донецька, оскільки, за його словами, позивач прописаний у Єнакієвому, Сергій Рачинський проживає в Києві, а Костянтин Долгов - у Харкові. Сам Сергій Гармаш мешкає в Києві, а прописаний в іншому районі Донецька.

 

Нагадаємо, раніше Юрій Іванющенко звернувся до прокуратури у зв'язку з появою у ЗМІ «фальшивого документу», який зачіпає його ім'я. Так пан Іванющенко прокоментував інформацію про те, що представники прокуратури запрошують на бесіди журналістів окремих інтернет-видань і фрілансерів з приводу передруку статті Станіслава Речинського «Кілери та бариги».

 

Водночас пан Іванющенко заявив про свої наміри судитися з «інформаційними нападниками».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13774
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду