Сайт «Остров» заявляє, що міліція намагається отримати доступ до його серверів

29 Червня 2011
16205
29 Червня 2011
14:10

Сайт «Остров» заявляє, що міліція намагається отримати доступ до його серверів

16205
Через позов Юрія Іванющенка?
Сайт «Остров» заявляє, що міліція намагається отримати доступ до його серверів

Редакція сайту «Остров» заявляє про спробу донецької міліції незаконно отримати доступ до інформації, яка надходить і зберігається на серверах сайту. Про це у своїй статті «Свобода слова. Милиция хочет тайно получить доступ к серверам "ОстроВа"» повідомляє головний редактор видання Сергій Гармаш.

 

«Два тижні тому мені надійшла неофіційна інформація про те, що донецький УБОЗ збирає матеріали про організаційну структуру "ОстроВа" і намагається отримати доступ до наших серверів», - пише він.

 

На думку Сергія Гармаша, «такі дії можуть проводитися тільки із санкції суду, а суд може прийняти відповідне рішення в межах кримінальної справи, про відкриття якої, якщо вона нас стосується, ми повинні знати. Однак нам про це нічого невідомо».

 

Редакція «Острова» направила відповідні журналістські запити провайдеру сайту, фірмі WNet Ukraine, і в донецьку міліцію, з проханням підтвердити чи спростувати факт наявності листів, що стосуються власника серверів «Острова» - громадської організації Центр досліджень соціальних перспектив Донбасу.

 

«Уже 16 червня ми отримали відповідь провайдера, у якій ідеться: «ТОВ "Дабл-Ю Нет Україна" підтверджує отримання листа від ГУ МВС України в Донецькій області від 9 червня 2011 року у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи, яка перебуває у провадженні слідчого підрозділу», - заявляє Сергій Гармаш.

 

Відповідь з Донецької міліції редакція досі не отримала.

 

«Враховуючи, що час іде, а нам досі невідомо, які маніпуляції проводяться з нашими серверами, відносно кого з нас порушена кримінальна справа, і що нам інкримінується, ми розцінюємо дії міліції як провокацію, спрямовану не лише проти членів колективу "Острова", але й проти наших читачів, які надсилають нам інсайдерську інформацію, коментують наші матеріали на сторінках форуму сайту», - пише головний редактор видання.

 

«Крім того, незаконно отримавши доступ до інформації, яка зберігається на наших серверах, зловмисники (навіть якщо вони в погонах), мають можливість не лише перлюструвати наше службове й особисте листування, але ставити або знімати із сайту будь-яку інформацію, за яку нам доведеться нести відповідальність», - додає пан Гармаш.

 

За його словами, журналісти «Острова» стурбовані особистою безпекою та конфіденційністю інших каналів зв'язку, які використовують у професійній діяльності та приватному житті.

 

«Такі дії донецької міліції можуть бути проявом як політичної тенденції на обмеження свободи слова та контроль над громадськими і журналістськими організаціями, так і банальним відпрацюванням правоохоронними органами "замовлень" сильних світу цього», - вважає Сергій Гармаш.

 

На його думку, намір міліції отримати доступ до каналів інформації «Острова» пов'язаний із судовим позовом проти нього з боку народного депутата Юрія Іванющенка. Як писала ТК, пан Іванющенко звернувся з позовом проти журналіста Станіслава Речинського, редактора сайту «Остров» Сергія Гармаша та власника сайту «Скунс-інфо» Костянтина Долгова з вимогою спростувати інформацію, оприлюднену чотири роки тому в статті Станіслава Речинського «Киллеры и барыги».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16205
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Фиг
4678 дн. тому
По-моему, тебе это показалось.
Lith
4678 дн. тому
Помнится, во времена последних президентских выборов, Остров стал проявлять ярко выраженную БЮТовскую окраску, тогда как ранее наблюдалось некое подобие нейтралитета...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду