Sanoma Media Ukraine планує з наступного року видавати український Esquire

1 Липня 2011
13943
1 Липня 2011
12:50

Sanoma Media Ukraine планує з наступного року видавати український Esquire

13943
Sanoma Media Ukraine планує з наступного року видавати український Esquire

Видавничий дім Sanoma Media Ukraine (видавець Cosmopolitan, Men`s Health і Harper`s Bazaar) веде переговори з американською корпорацією Hearst, що володіє правами на журнал Esquire, про випуск цього видання в Україні. Про це пише газета «Коммерсантъ».

 

За словами генерального директора Sanoma Media Ukraine Юлії Стефанишиної, видавничий дім розраховує підписати ліцензійний договір у вересні. «Нам залишилося прорахувати всі показники і проаналізувати аудиторію», - зазначила вона.

 

Перший номер українського Esquire планують випустити наступного року. Орієнтовна роздрібна ціна становитиме 50 грн, перші наклади - близько 25 тис. Перший час локальні матеріали займатимуть близько 35-40%, але до кінця 2012 року становитимуть 50%. Інвестиції в запуск проекту оцінюються у $2 млн.

 

Зараз в Україні продається російський Esquire, але його постачання після виходу української версії припиняться. «Ми імпортуємо в місяць близько 1,5 тисячі примірників - це скромна аудиторія», - каже пані Стефанишина.

 

За її словами, на відміну від російської версії українська буде аполітичною і більш схожою на американську: «Спершу в Україні планувався формат, схожий на російський, але Hearst переконала нас дотримуватися принципу видання - якісний чоловічий глянець, lifestyle для інтелектуальної аудиторії. У Hearst не знають, що робити з російським журналом, який відходить від первинної концепції, а його матеріали балансують на межі дозволеного».

 

На думку генерального директора видавничого дому Hachette Philipacchi Shkulev (Elle, Maxim, Marie Claire) Сергія Мірошниченка, журнал може вийти на самоокупність приблизно за три роки і стати прибутковим за п'ять.

 

Як відомо, Sanoma Media Ukraine уже видає в Україні один чоловічий глянцевий журнал -Men`s Health, однак він фокусується на здоровому способі життя, тимчасом як Esquire пише про мистецтво, моду, розкіш.

 

Esquire видається компанією Hearst Corporation у США з 1932 року. Зараз, окрім США, виходить ще в 19 країнах, включно з Росією, де він вважається виданням гострої соціальної й політичної спрямованості.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13943
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду