detector.media
01.07.2011 12:50
Sanoma Media Ukraine планує з наступного року видавати український Esquire

Видавничий дім Sanoma Media Ukraine (видавець Cosmopolitan, Men`s Health і Harper`s Bazaar) веде переговори з американською корпорацією Hearst, що володіє правами на журнал Esquire, про випуск цього видання в Україні. Про це пише газета «Коммерсантъ».

 

За словами генерального директора Sanoma Media Ukraine Юлії Стефанишиної, видавничий дім розраховує підписати ліцензійний договір у вересні. «Нам залишилося прорахувати всі показники і проаналізувати аудиторію», - зазначила вона.

 

Перший номер українського Esquire планують випустити наступного року. Орієнтовна роздрібна ціна становитиме 50 грн, перші наклади - близько 25 тис. Перший час локальні матеріали займатимуть близько 35-40%, але до кінця 2012 року становитимуть 50%. Інвестиції в запуск проекту оцінюються у $2 млн.

 

Зараз в Україні продається російський Esquire, але його постачання після виходу української версії припиняться. «Ми імпортуємо в місяць близько 1,5 тисячі примірників - це скромна аудиторія», - каже пані Стефанишина.

 

За її словами, на відміну від російської версії українська буде аполітичною і більш схожою на американську: «Спершу в Україні планувався формат, схожий на російський, але Hearst переконала нас дотримуватися принципу видання - якісний чоловічий глянець, lifestyle для інтелектуальної аудиторії. У Hearst не знають, що робити з російським журналом, який відходить від первинної концепції, а його матеріали балансують на межі дозволеного».

 

На думку генерального директора видавничого дому Hachette Philipacchi Shkulev (Elle, Maxim, Marie Claire) Сергія Мірошниченка, журнал може вийти на самоокупність приблизно за три роки і стати прибутковим за п'ять.

 

Як відомо, Sanoma Media Ukraine уже видає в Україні один чоловічий глянцевий журнал -Men`s Health, однак він фокусується на здоровому способі життя, тимчасом як Esquire пише про мистецтво, моду, розкіш.

 

Esquire видається компанією Hearst Corporation у США з 1932 року. Зараз, окрім США, виходить ще в 19 країнах, включно з Росією, де він вважається виданням гострої соціальної й політичної спрямованості.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY