Дослідження: 29% українців перемикають канал на рекламному блоці

30 Червня 2011
8685
30 Червня 2011
15:55

Дослідження: 29% українців перемикають канал на рекламному блоці

8685
Дослідження: 29% українців перемикають канал на рекламному блоці

29% телеглядачів завжди перемикають канал, коли починається рекламний блок, 57% роблять це часто, 13% - зрідка, і лише 1% українців не займаються зеппінгом (постійним перемиканням каналів). Такі результати засвідчило соціологічне дослідження, проведене на замовлення медіа агентства Nirvana Media, повідомляє його прес-служба - агентство Pillar | Hill & Knowlton.

 

Дослідження проводила компанія iVOX. Дослідження проводилося на основі інтернет-панелі, отже, його результати репрезентативні для інтернет-користувачів України.

 

Як зауважується у повідомленні, наразі телеглядачі втомлюються від рекламних блоків, які подеколи тривають по 15 хвилин. За цей час глядач може «погуляти» по всім телевізійним каналам і повернутися до перегляду фільму чи ток-шоу уже після реклами. Однак, на думку Nirvana Media, для рекламодавців це не привід відмовлятися від прямої реклами, оскільки в рекламних блоках на ТБ є такі переваги, як поєднання зображення та динаміки руху.

 

«Щоб телевізійна реклама впливала на споживача, увага глядача повинна бути сконцентрована на екрані під час трансляції ролика, інакше її ефективність зводиться до нуля. Незважаючи на яскраво виражену нелюбов мас до телевізійної реклами, як показує практика, саме вона впливає на людей більше, ніж усі інші види реклами. При постановці того чи іншого завдання, потрібно проаналізувати і оцінити ефективність ТБ. Якщо ринок обмежений містом, областю чи навіть декількома містами чи областями, потрібно шукати ефективні канали комунікації. Часто при рішенні точкових завдань розміщення в пресі, зовнішньої реклами і радіо можуть дати гарний результат», - говорить Любов Конон, директор Nirvana Media.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8685
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Телефанат
4692 дн. тому
Я б нічого не мав проти реклами, а) якби вона велася літературною мовою, а не цим диким суржиком "папа", "бодрить твою мать", "криша", "паплюжні гудки" і так далі; б) якби існувало чітке правило, що реклама не повинна звучати голосніше, ніж передача до неї і після неї; в) якби на початку реклами оголошували, як довго вона триватиме; г) якби рекламу прокладок та ліків від геморою демонстрували не цілодобово, принаймні, не в обідній час. А оскільки малоймовірно, що найближчим часом реклама стане такою, як я хочу, то найкращий і найпростіший спосіб - перемкнути телевізор і, пройшовши раз-другий по всіх програмах, вимкнути зомбоящик і забути про його існування.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду