Фільм Міндадзе «У суботу» здобув гран-прі у Брюсселі

30 Червня 2011
14754
30 Червня 2011
12:09

Фільм Міндадзе «У суботу» здобув гран-прі у Брюсселі

14754
Фільм Міндадзе «У суботу» здобув гран-прі у Брюсселі

Фільм Олександра Міндадзе «У суботу» про чорнобильську катастрофу отримав гран-прі міжнародного кінофестивалю у Брюсселі, який проходив з 22 по 29 червня. Про це повідомляє прес-служба Sota Cinema Group.

 

Журі фестивалю очолював французький актор, режисер і сценарист Жак Вебе, також до складу суддівської колегії увійшли бельгійські актриси Анн Козін і Стефані Крейенкур, фламандський художник Ян де Кок, режисер Гаст Ван ден Берг, актор Ів Реньє.

 

Нагадаємо, у створенні стрічки «У суботу» брали участь Україна, Росія та Німеччина. Події розгортаються у Прип'яті 26 квітня 1986-го року - в день аварії на Чорнобильській АЕС. В центрі історії - внутрішній розлом головного героя, який випадково опинився в центрі подій.

 

Кінопрем'єра в Україні відбулася 28 квітня в кінотеатрі «Київ», а з 5 травня почався український прокат фільму. Як писала ТК, світова прем'єра «У суботу» відбулася на Берлінському міжнародному кінофестивалі 14 лютого.

 

Зазначимо, за головний приз у Брюселі боролися 10 ігрових картин, у виробництві яких брали участь 15 країн. Серед них  «Чорний хліб» режисера Агусті Вілларонга, «Зал самовбивць» поляка Яна Комаси, «Джиммі Рив'є» французького режисера Тедді Люссі-Модесте, «Підводна течія» ісландця Арні Олафур Асгейрссона.

 

Загалом цього року Європейський кінофестиваль в Брюсселі відібрав 40 фільмів із 867 для участі в програмі. Окрім двох основних конкурсів - повнометражних і короткометражних фільмів - в рамках фестивалю були представлені програма «Панорама», Hello Sundence, допрем'єрна програма тощо.

 

Довідка:

 

Брюссельський кінофестиваль був створений в 1974 році за ініціативою Конфедерації  бельгійської кінематографії і Дмитра Балашофа. У 1975 він був перейменований на Міжнародний брюссельський кінофестиваль, будучи признаним Міжнародною федерацією асоціації кіно продюсерів (FIAPF). З 1993 року фестиваль відкриває новий розділ, присвячений кіно з європейських країн. У новій структурі фестивалю встановлюється Європейський конкурс, щоб стимулювати поширення європейських фільмів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14754
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду