detector.media
29.06.2011 14:10
Сайт «Остров» заявляє, що міліція намагається отримати доступ до його серверів
Через позов Юрія Іванющенка?

Редакція сайту «Остров» заявляє про спробу донецької міліції незаконно отримати доступ до інформації, яка надходить і зберігається на серверах сайту. Про це у своїй статті «Свобода слова. Милиция хочет тайно получить доступ к серверам "ОстроВа"» повідомляє головний редактор видання Сергій Гармаш.

 

«Два тижні тому мені надійшла неофіційна інформація про те, що донецький УБОЗ збирає матеріали про організаційну структуру "ОстроВа" і намагається отримати доступ до наших серверів», - пише він.

 

На думку Сергія Гармаша, «такі дії можуть проводитися тільки із санкції суду, а суд може прийняти відповідне рішення в межах кримінальної справи, про відкриття якої, якщо вона нас стосується, ми повинні знати. Однак нам про це нічого невідомо».

 

Редакція «Острова» направила відповідні журналістські запити провайдеру сайту, фірмі WNet Ukraine, і в донецьку міліцію, з проханням підтвердити чи спростувати факт наявності листів, що стосуються власника серверів «Острова» - громадської організації Центр досліджень соціальних перспектив Донбасу.

 

«Уже 16 червня ми отримали відповідь провайдера, у якій ідеться: «ТОВ "Дабл-Ю Нет Україна" підтверджує отримання листа від ГУ МВС України в Донецькій області від 9 червня 2011 року у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи, яка перебуває у провадженні слідчого підрозділу», - заявляє Сергій Гармаш.

 

Відповідь з Донецької міліції редакція досі не отримала.

 

«Враховуючи, що час іде, а нам досі невідомо, які маніпуляції проводяться з нашими серверами, відносно кого з нас порушена кримінальна справа, і що нам інкримінується, ми розцінюємо дії міліції як провокацію, спрямовану не лише проти членів колективу "Острова", але й проти наших читачів, які надсилають нам інсайдерську інформацію, коментують наші матеріали на сторінках форуму сайту», - пише головний редактор видання.

 

«Крім того, незаконно отримавши доступ до інформації, яка зберігається на наших серверах, зловмисники (навіть якщо вони в погонах), мають можливість не лише перлюструвати наше службове й особисте листування, але ставити або знімати із сайту будь-яку інформацію, за яку нам доведеться нести відповідальність», - додає пан Гармаш.

 

За його словами, журналісти «Острова» стурбовані особистою безпекою та конфіденційністю інших каналів зв'язку, які використовують у професійній діяльності та приватному житті.

 

«Такі дії донецької міліції можуть бути проявом як політичної тенденції на обмеження свободи слова та контроль над громадськими і журналістськими організаціями, так і банальним відпрацюванням правоохоронними органами "замовлень" сильних світу цього», - вважає Сергій Гармаш.

 

На його думку, намір міліції отримати доступ до каналів інформації «Острова» пов'язаний із судовим позовом проти нього з боку народного депутата Юрія Іванющенка. Як писала ТК, пан Іванющенко звернувся з позовом проти журналіста Станіслава Речинського, редактора сайту «Остров» Сергія Гармаша та власника сайту «Скунс-інфо» Костянтина Долгова з вимогою спростувати інформацію, оприлюднену чотири роки тому в статті Станіслава Речинського «Киллеры и барыги».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY