Таємниці Межигір’я

27 Червня 2011
22732
27 Червня 2011
16:47

Таємниці Межигір’я

22732
Графік зустрічей Януковича в Адміністрації Президента утаємничили. За 4 червня 2010 року
Таємниці Межигір’я

Графік Президента закритий для громадськості. На мій інформаційний запит це повідомив Денис Іванеско, керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента:



"З міркувань безпеки графік Президента України є документом, якому присвоєний гриф "Для службового користування". Тому, у відповідності до пункту 2 статті 22 Закону України "Про доступ до публічної інформації", Вам відмовлено в наданні інформації про графік Президента 4 червня 2010 року".



Щільний графік Президента України - одна із офіційних причин, чому поїздку журналістів до "Межигір'я" скасували того дня.



Як відомо, саме 4 червня 2010 року Президент України запросив журналістів, головно учасників руху "Стоп цензурі!" до себе в гості в колишню державну резиденцію, а нині - приватну власність - "Межигір'я".



У листі-відповіді повідомлено, що Янукович, запрошував ще раз відвідати "Межигір'я", цього разу - керівників ЗМІ: "6 червня 2011 року під час зустрічі з керівниками засобів масової інформації Президент України запросив журналістів відвідати свою оселю".



На сайті Президента України ця зустріч зафільмована, та про таке запрошення - ані слова:

http://www.president.gov.ua/news/20306.html



Справді, в резиденції "Межигір'я" кілька днів тому побували керівники головно телеканалів та телепрограм:

http://www.pravda.com.ua/photo-video/2011/06/24/6328941/



Та на цю зустріч не було запрошено тих журналістів, яким Президент обіцяв показати резиденцію тоді - 4 червня 2010 року на своїй прес-конференції.



Минув рік, учасники "Стоп цензурі!" і досі чекають на обіцяний візит до колишньої державної резиденції...

Повна відповідь Адміністрації Президента на інформаційний запит щодо виконання обіцянки Януковича - відвідання журналістами "Межигір'я" тут:

 

"Поїздка до місця проживання Президента України Віктора Януковича не відбулась з організаційних причин.

Зокрема, не було можливості оперативно вирішити низку технічних, протокольних та безпекових питань, оскільки поїздка не була запланована заздалегідь. Подібні позапланові заходи потребують ретельної підготовки, проведення визначених законодавством охоронних та протокольних процедур, оперативне проведення яких у стислі терміни є неможливим.

 

З міркувань безпеки графік Президента України є документом, якому присвоєний гриф "Для службового користування". Тому, у відповідності до пункту 2 статті 22 Закону України "Про доступ до публічної інформації"

Вам відмовлено в наданні інформації про графік Президента 4 червня 2010 року.6 червня 2011 року під час зустрічі з керівниками засобів масової інформації Президент України запросив журналістів відвідати свою оселю. Зараз вивчається можливість організації цього заходу з урахуванням можливостей робочого графіку.

Прес-службою спільно з іншими структурними підрозділами Адміністрації Президента опрацьовується можливість проведення заходів, пов'язаних зі спілкуванням Глави держави за місцем проживання з представниками засобів масової інформації. Проробляються технічний, протокольний та безпековий аспекти заходу. В цьому контексті було б не зайвим нагадати Вам статтю 8 Резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи: "Часто через однобічну інтерпретацію права на свободу слова і самовираження, яке гарантоване статтею 10 Європейської конвенції з прав людини, медіа порушують приватність людей, посилаючись на те, що їхні читачі мають право знати все про публічних осіб".

Закликаю Вас дотримуватися права на приватність, гарантованого статтею 32 Конституції України, статтею 8 Європейської конвенції з прав людини та резолюцією 428 Консультативної Асамблеї Ради Європи у розумінні цього права як "права особи жити своїм особистим життям з мінімальним стороннім втручанням".

З повагою,

Керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Д.Іванеско

 

Сергій Андрушко, "Українська правда. Блоги"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Сергій Андрушко, blogs.pravda.com.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22732
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду