Комуністи заплатили за трансляцію з’їзду на Першому стільки ж, як і Партія регіонів

20 Червня 2011
13511
20 Червня 2011
12:07

Комуністи заплатили за трансляцію з’їзду на Першому стільки ж, як і Партія регіонів

13511
Комуністи заплатили за трансляцію з’їзду на Першому стільки ж, як і Партія регіонів

Національна телекомпанія України (НТКУ) транслювала 18 червня 44-й з'їзд Комуністичної партії України (КПУ) на комерційній основі у відповідності до підписаної угоди. Про це йдеться у відповіді НТКУ на заяву Конгресу українських націоналістів (КУН), який вимагав відставки Єгора Бенкендорфа за трансляцію «комуністичного шабашу».

 

«Комерційні умови, згідно з якими політичні заходи висвітлюються в ефірі Першого національного, є відкритою інформацією, яка вільно надається комерційною службою телеканалу за попереднім запитом. Разом з цим, для того щоб убезпечити телеканал від безпідставних звинувачень, у найближчий час розцінки на прямі трансляції з'являться на офіційному сайті Першого національного», - йдеться у відповіді НТКУ.

 

Водночас телекомпанія не назвала суму, яку сплатила КПУ за годину трансляції з'їзду, хоча представники КУН вимагали цього від керівництва НТКУ.

 

У коментарі ТК генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф зазначив, що КПУ сплатила за трансляцію стільки ж, скільки й інші партії - Партія регіонів, «Наша Україна», «Сильна Україна» тощо. «Для всіх у нас умови однакові», - наголосив він. Нагадаємо, що в березні Партія регіонів заплатила за годину трансляції свого з'їзду 160 тис. гривень.

 

«Ці кошти підуть на потреби компанії», - додав пан Бенкендорф. За його словами, на трансляцію програм поза межами державного замовлення (послуги Концерну РРТ) НТКУ цього року необхідно заробити 20 млн гривень (у межах державного замовлення фінансується 46 млн гривень).

 

НТКУ вважає, що заява КУН не сприяє консолідації українського суспільства. Також НТКУ ще раз підкреслює дотримання принципу рівності у наданні телевізійного ефіру і підтверджує свою готовність до співпраці на комерційних умовах зі всіма зацікавленими політичними силами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13511
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
джокер
4699 дн. тому
пусть куновцы не тявкают.сейчас все возможно,и нужно платить за все.А на шару их бред помойного типа никто не будет показывать
F
4700 дн. тому
Подивимось, що ці утешні гниди будуть тявкати, відмовляючись показати з’їзди НУ, Свободи чи Батьківщини.
гиги
4700 дн. тому
Скоро на першому з'їзд "Свободи"
Джокер
4700 дн. тому
выходит,куновцы просто злобные уродцы,которые ничего кроме скулежа не могут.даже съезд провести за свои деньги.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду