detector.media
20.06.2011 12:07
Комуністи заплатили за трансляцію з’їзду на Першому стільки ж, як і Партія регіонів

Національна телекомпанія України (НТКУ) транслювала 18 червня 44-й з'їзд Комуністичної партії України (КПУ) на комерційній основі у відповідності до підписаної угоди. Про це йдеться у відповіді НТКУ на заяву Конгресу українських націоналістів (КУН), який вимагав відставки Єгора Бенкендорфа за трансляцію «комуністичного шабашу».

 

«Комерційні умови, згідно з якими політичні заходи висвітлюються в ефірі Першого національного, є відкритою інформацією, яка вільно надається комерційною службою телеканалу за попереднім запитом. Разом з цим, для того щоб убезпечити телеканал від безпідставних звинувачень, у найближчий час розцінки на прямі трансляції з'являться на офіційному сайті Першого національного», - йдеться у відповіді НТКУ.

 

Водночас телекомпанія не назвала суму, яку сплатила КПУ за годину трансляції з'їзду, хоча представники КУН вимагали цього від керівництва НТКУ.

 

У коментарі ТК генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф зазначив, що КПУ сплатила за трансляцію стільки ж, скільки й інші партії - Партія регіонів, «Наша Україна», «Сильна Україна» тощо. «Для всіх у нас умови однакові», - наголосив він. Нагадаємо, що в березні Партія регіонів заплатила за годину трансляції свого з'їзду 160 тис. гривень.

 

«Ці кошти підуть на потреби компанії», - додав пан Бенкендорф. За його словами, на трансляцію програм поза межами державного замовлення (послуги Концерну РРТ) НТКУ цього року необхідно заробити 20 млн гривень (у межах державного замовлення фінансується 46 млн гривень).

 

НТКУ вважає, що заява КУН не сприяє консолідації українського суспільства. Також НТКУ ще раз підкреслює дотримання принципу рівності у наданні телевізійного ефіру і підтверджує свою готовність до співпраці на комерційних умовах зі всіма зацікавленими політичними силами.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY