Європейський суд присудив Україні сплатити газеті 6000 євро компенсації

16 Червня 2011
22343
16 Червня 2011
15:18

Європейський суд присудив Україні сплатити газеті 6000 євро компенсації

22343
Європейський суд присудив Україні сплатити газеті 6000 євро компенсації

Європейський суд з прав людини зобов\'язав українську державу виплатити одеській газеті «Правое дело» і її головному редактору Леонідові Штекелю 6000 євро компенсації. Про це повідомляє Київська незалежна медіа-профспілка, які підтримувала позов.

 

Газета передрукувала з інтернету лист, автором якого була особа, яка стверджувала, що є колишнім співробітником СБУ в Одеській області. У листі ця особа повідомляла про численні зловживання СБУ. Також автор викривав людей, які, за його словами, були членами злочинних угруповань.

 

Газета «Правое дело» послалася на першоджерело і закликала всіх зацікавлених висловитися і або підтвердити, або спростувати опубліковану інформацію.

 

Один із фігурантів публікації звернувся  із позовом до українського суду. Суд зобов\'язав газету та її головреда Леоніда Штекеля вибачитися перед позивачем і стягнув з них 15000  грн відшкодування моральної шкоди.

 

Звинувачувані дійшли до Європейського суду з прав людини.

 

«Європейський суд з прав людини вперше відносно України визнав, що втручання держави у цю справу було таким, що не передбачено законом», - зазначається у повідомленні профспілки.

 

Юрист Київської незалежної медіа-профспілки Людмила Опришко, яка вела справу, вважає, що таке рішення Європейського суду з прав людини спонукає Україну до вдосконалення законодавства, яке передбачало б гарантії захисту прав журналістів при передруку інформації з інтернету.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22343
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду