detector.media
16.06.2011 15:18
Європейський суд присудив Україні сплатити газеті 6000 євро компенсації

Європейський суд з прав людини зобов\'язав українську державу виплатити одеській газеті «Правое дело» і її головному редактору Леонідові Штекелю 6000 євро компенсації. Про це повідомляє Київська незалежна медіа-профспілка, які підтримувала позов.

 

Газета передрукувала з інтернету лист, автором якого була особа, яка стверджувала, що є колишнім співробітником СБУ в Одеській області. У листі ця особа повідомляла про численні зловживання СБУ. Також автор викривав людей, які, за його словами, були членами злочинних угруповань.

 

Газета «Правое дело» послалася на першоджерело і закликала всіх зацікавлених висловитися і або підтвердити, або спростувати опубліковану інформацію.

 

Один із фігурантів публікації звернувся  із позовом до українського суду. Суд зобов\'язав газету та її головреда Леоніда Штекеля вибачитися перед позивачем і стягнув з них 15000  грн відшкодування моральної шкоди.

 

Звинувачувані дійшли до Європейського суду з прав людини.

 

«Європейський суд з прав людини вперше відносно України визнав, що втручання держави у цю справу було таким, що не передбачено законом», - зазначається у повідомленні профспілки.

 

Юрист Київської незалежної медіа-профспілки Людмила Опришко, яка вела справу, вважає, що таке рішення Європейського суду з прав людини спонукає Україну до вдосконалення законодавства, яке передбачало б гарантії захисту прав журналістів при передруку інформації з інтернету.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY