Білоруських опозиційних журналістів хочуть позбавити волі

14 Травня 2011
7530
14 Травня 2011
15:10

Білоруських опозиційних журналістів хочуть позбавити волі

7530
Білоруських опозиційних журналістів хочуть позбавити волі

У Білорусі прокурор просить суд позбавити волі журналіста й опозиційного активіста Павла Северинця на три роки, журналістку російської «Новой газеты» Ірину Халип - на два роки умовно, а опозиційного активіста Сергія Марцелєва - на два роки умовно за участь в акціях опозиції у день виборів президента Білорусі. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на білоруський «Интерфакс».

 

Павло Северинець очолював виборчий штаб екс-кандидата в президенти Білорусі Віталія Римашевського, Сергій Марцелєв керував штабом кандидата Миколи Статкевича, а Ірина Халип є дружиною ще одного кандидата Андрія Саннікова. Всі вони є фігурантами судових процесів за участь або організацію акції опозиції, що відбулася в Мінську 19 грудня 2010 року у день президентських виборів.

 

Халип, Северинець і Марцелєв звинувачують ся за статтею 342 Кирмінального кодексу Білорусі (участь у діях або організація дій, що порушують громадський порядок). Сергій Марцелєв уже визнав себе винним у заворушеннях.

 

Усього за участь в акції 19 грудня 2010 року вирок оголосили вже 20 її учасникам.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7530
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду